Vispad vaniljpannacotta med rabarberkompott

Frida Ronge

Vispad vaniljpannacotta med rabarberkompott

15 ingredienser

30 m + tid i kyl

Den här desserten bestående av vispad vaniljpannacotta, rabarberkompott och en krispig kolasnitt gör sig riktigt fint i vårsolen.

Ingredienser

portioner4 - 6

Vispad vaniljpannacotta

  • 30 g strösocker
  • 1,5 g agar-agar
  • 0,5 vaniljstång
  • 250 g grädde

Rabarberkompott

  • 220 g rabarber, i bitar (fryst eller färsk)
  • 40 g strösocker
  • 2 g pektin
  • 100 g rabarber, finhackade färska

Kolasnittar med ingefära (20-30 kakor)

  • 100 g smör
  • 90 g strösocker
  • 40 g ljus sirap
  • 150 g vetemjöl
  • 5 g bakpulver
  • 3 g vaniljsocker
  • 7,5 g malen ingefära

Gör så här

Vispad vaniljpannacotta

  1. Blanda socker och agar-agar.
  2. Tillsätt sedan vanilj och grädde.
  3. Koka upp blandningen.
  4. Sila bort vaniljstången och häll smeten i en skål eller brödform.
  5. Låt smeten helst stå över natten, den ska bli en helt fast pannacotta.
  6. Mixa sedan pannacottan i en blender eller med en stavmixer.

Rabarber kompott

  1. Koka upp rabarber, socker och pektin. Låt småputtra några minuter tills alla rabarberbitarna är mjuk.
  2. Mixa blandningen med en stavmixer och låt sedan svalna.
  3. När kompotten är kallt så tillsätt hackade rabarber.

Kolasnittar med ingefära (20-30 kakor)

  1. Vispa smör, socker och ljus sirap.
  2. Blanda ner de torra ingredienserna till en deg.
  3. Forma degen till två långa och smala rullar på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Tryck till rullarna lite lätt på plåten med fingrarna.
  5. Baka i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter tills de är gyllenbruna.
  6. Ta ut plåten från ugnen skär upp ca 3 cm tjocka snittar.

Servering

  1. Häll den vispade pannacottan i en skål.
  2. Toppa pannacottan med rabarberkompott och smulade kolasnittar.