Snabb smördegspizza

Frida Ronge

Snabb smördegspizza

10 ingredienser

45 min

En snabb smördegspizza med potatis, lagrad ost och tångcaviar passar perfekt som förrätt eller mingelmat.

Ingredienser

4 - 6 portioner

Pizza

  • 1 förp smördeg, kyld [250 g]
  • ca 1 dl crème fraîche (eller smetana, spara lite till topping)
  • ca 150 g Västerbottensost, riven
  • ca 5 potatisar, tunt skivade (små)
  • ca 0,5 rödlök, tunt skivad

Topping

  • 1 burk röd tångkaviar (stenbitsrom, löjrom eller regnbågsrom) [70 g]
  • 2-3 dillvippor
  • ev citronskal
  • nymalen svartpeppar
  • flingsalt

Gör så här

Pizza

  1. Lägg ut smördegen på en plåt och nagga den med en gaffel.
  2. Bre ut crème fraîche på degen men låt 1-2 cm av degkanten vara fri.
  3. Strö över riven västerbottensost och lägg på tunt hyvlad potatis samt tunt hyvlad rödlök.
  4. Grädda i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter tills pizzan är gyllenbrun och kanterna har puffat upp sig.

Topping

  1. Ta ut pizzan och toppa med valfri rom, några klickar crème fraîche, dillvippor, eventuellt citronzest, nymalen svartpeppar och flingsalt.