Enkelt sushiris kokat i kastrull

Frida Ronge

Enkelt sushiris kokat i kastrull

3 ingredienser

1 h

Visste du att du kan koka perfekt sushiris på ett enkelt sätt i en kastrull? Här får du reda på hur!

Ingredienser

portioner
  • 4 dl rundkornigt ris
  • 3,5 dl vatten
  • ca 0,5-0,75 dl sushi su

Gör så här

  1. Tvätta riset under kallt rinnande vatten cirka 10 minuter. Låt det stå i kallt vatten cirka 30 minuter. Häll av riset i en sil.
  2. Lägg riset i en tjockbottnad kastrull och häll på vattnet. Täck kastrullen med plastfolie så att det fäster ordentligt på kanterna av kastrullen och sätt på ett lock.
  3. Koka upp på hög värme, så fort det kokat upp drar du ner värmen till lägsta temperatur. Sjud under lock cirka 20 minuter.
  4. Smaka för att kontrollera att riset är genomkokt. Ta AV kastrullen från värmen och låt stå med plastfolie och lock 10 minuter.
  5. Vänd på riset i kastrullen försiktigt med en slickepott eller risspade så att fukten ångas bort. Lägg riset i en bunke och blanda försiktigt i sushi su med en slickepott så att riskornen separerar från varandra. Efter någon minut klibbar riset ihop igen.