Sushiris kokat i riskokare

Frida Ronge

Sushiris kokat i riskokare

3 ingredienser

1 h

Hemgjord sushi är både festligt och gott! Här får du ett smart recept på hur du kokar perfekt sushiris i en riskokare.

Ingredienser

portioner
  • 4 dl sushiris
  • 3 dl vatten
  • ca 0,5-0,75 dl sushi su

Gör så här

  1. Tvätta riset under kallt rinnande vatten cirka 10 minuter. Låt det stå i kallt vatten cirka 30 minuter. Häll av riset i en sil.
  2. Fyll på med nytt vatten, koka riset 20 minuter i riskokare och låt stå på ånga (warming) cirka 10 minuter. Vänd försiktigt på riset i riskokaren med en slickepott eller risspade så att riset ångar av.
  3. Lägg riset i en bunke och blanda försiktigt i sushi su med en slickepott så att riskornen separerar från varandra. Efter någon minut klibbar riset ihop igen.