Glaserade revben med japanska smaker

NYHET
Glaserade revben med japanska smaker
Frida Ronge
Frida Ronge

Glaserade revben med japanska smaker

13 ingredienser

3 h

Bjud på glaserade revben med ingefära, soja och sesam till jul. Det blir väldigt gott och det är enklare än du tror!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 2 gula lökar
  • 15 svartpepparkorn
  • 2 tsk salt

Glaze

  • 4 msk ingefära, riven
  • 1 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 0,5 dl flytande honung
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk majsstärkelse (blandat med 1 msk vatten)
  • ca 1 msk rostade sesamfrön, riven
  • ca 2 msk salladslök
  • 2 chiliflakes (eller japansk shichimi togarashi)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala och skär lökarna i klyftor. Lägg köttet tillsammans med lök, pepparkorn och salt i en kastrull. Täck med vatten och koka upp. Ta bort skummet.
  2. Sjud revbenen ca 2 1/2 timme. Häll eventuellt på lite vatten ibland så att det hela tiden täcker köttet. Ta sedan upp revbenen och lägg i ugnsfast form. Låt svalna lite. (Detta går att göra i förväg)
  3. Koka upp apelsinjuice och honung. Koka ihop det i 4-5 minuter. Tillsätt soja, sesamolja och riven ingefära och koka upp och red av med maizena.
  4. Sätt ugnen på 225°C. Pensla de kokta revbenen ordentligt runt om med ca hälften av glazen.
  5. Sätt in formen mitt i ugnen 10 minuter, vänd om revbenen i formen och pensla rikligt med resterande glaze.
  6. Ta ut och toppa sedan med sesamfrön, chiliflakes eller shichimi togarashi och fint skuren salladslök