Endivesallad med ädelost

NYHET
Endivesallad med ädelost
Frida Ronge
Frida Ronge

Endivesallad med ädelost

15 ingredienser

30 min

En fräsch sallad med ädelost, fikon och kanderade nötter gör sig riktigt fint på julbordet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Kanderade nötter

  • 1,5 dl valnötter (eller valfria nötter och fröer)
  • 1 msk honung
  • 1 tsk citrussaft
  • 1 msk smör
  • flingsalt

Sallad

  • 3 endiver
  • 50 g inlagd ingefära (gari)
  • 100 g ädelost (gräddig)
  • 1 granatäpple (eller torkade tranbär)
  • 2-3 färska fikon

Dressing

  • 3 msk olivolja (eller kallpressad rapsolja)
  • 1 msk mirin (eller honung)
  • 1 msk risvinäger (eller citron eller äppelcidervinäger)
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Rosta nötterna i ugnen 200 C i 10 min, rör om emellanåt, Värm honungen, citronsaften i en stekpanna tills den blir gyllene. Lägg i nötterna och en klick smör, vänd runt ordentligt.
  2. Bred ut på bakplåtspapper och stö över lite flingsalt, låt svalna och bryt sedan isär.
  3. Skär av roten på endiven och plocka isär bladen försiktigt, skär garin i strimlor
  4. Vispa ihop dressingen.
  5. Smula osten, skiva fikonen, ta ur granatäppelkärnor.
  6. Lägg ut endelivesalladsbladen på ett fat, och lägg på alla andra ingredienser avsluta droppa över dressingen och avsluta med nötterna.