Halvera tomaterna och skrapa ur kärnorna. Normalsalta tomater med samma mängd du skulle saltat en fisk för stekning. Låt tomaterna stå och dra i kyl över natten.
Behåll rädisorna hela, skär bönorna i 3-4 cm stora bitar. Skala och skär rättika/morot i tunna skivor eller i mindre bitar om 2-3 cm.
Blanda risvinäger och mirin, häll det över grönsakerna och låt dem stå i 2 dagar. Håller minst 2 månader i kyl.
Marinerade ägg
Koka upp vatten och koka normalstora rumstempererade ekologiska ägg i 6 min. Spola äggen i ett par minuter i iskallt vatten. Skala äggen.
Blanda ihop alla övriga ingredienser och låt äggen marineras i 12 h.
Dashi
Torka av kombualgen. Värm upp vattnet till att det nästan kokar, 80-90 grader, med kombualgen. Dra av vattnet från spisen, tillsätt bonitoflingor och låt svalna. Sila genom chinoise (finmaskig sil).
Buljong
Värm upp dashin och tillsätt övriga ingredienser.
Servering
Ånga svampen i tills den blir tillagad och salta försiktigt. Finhacka salladslöken och blötlägg algerna i kallt vatten. Klipp noriarket i smala strimlor eller större rektangulära bitar.
Värm upp buljongen, dela de marinerade äggen på hälften. Koka nudlarna i ca 2 min.
Servera alla ingredienser i en skål eller med alla ingredienser separat i små skålar.