Snabbgravad laxsashimi

NYHET
Snabbgravad laxsashimi
Frida Ronge
Frida Ronge

Snabbgravad laxsashimi

12 ingredienser

30 min + tid i kyl

Den här gravade laxen går snabbt att ordna inför jul! Tillsammans med fänkålscrudité kan det bli en riktig höjdare på julbordet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Lax

  • 400 g laxfilé, utan skinn
  • 6 msk japansk soja
  • 6 msk mirin
  • 0,5 apelsin, finrivet skal
  • 1 msk strösocker

Crudité

  • 1 fänkål
  • 1 apelsin, saften
  • 0,5 citron, saften
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Servering

  • 1 msk svarta sesamfrön

Gör så här

Håll skärmen tänd

Lax

  1. Blanda soja, mirin, apelsinskal och socker.
  2. Lägg laxen i en plastpåse eller i en form.
  3. Häll sedan lagen över laxen och låt marinera minst 60 min (gärna längre upp till 3–4 h för mer gravad känsla). Vänd försiktigt fisken i lagen ungefär var tjugonde minut.

Crudité

  1. Skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin.
  2. Lägg i iskallt vatten 10 min för extra krispighet
  3. Blanda fänkålen med citrussaft, olja, salt och peppar.

Servering

  1. Toppa fänkålssalladen med svarta sesamfrön.
  2. Skiva laxen tunt och servera salladen till.