Koka sushiris i kastrull

Frida Ronge
Frida Ronge

Koka sushiris i kastrull

3

5 ingredienser

1 h

Koka sushiris i kastrull är inte svårt alls! Följ det här receptet så har du snart ett riktigt bra och gott ris att använda till dina hemlagade sushi.

Ingredienser

portioner4

Sushi su

  • 0,5 dl risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt

Sushi ris

  • 4 dl rundkornigt ris
  • 3 dl vatten (för att koka i kastrull)
  • 0,5 dl sushi su

Gör så här

  1. Värm upp ingredienserna till sushi su på spisen, låt svalna.
  2. Tvätta riset under kallt rinnande vatten ca 10 minuter, låt sedan stå och dra i kallt vatten 30 minuter.
  3. Lägg riset i en tjockbottnad kastrull och häll på vattnet, täck kastrullen med plastfilm och sätt på ett lock. Koka upp på hög värme i ca 1 minut, dra sedan ner värmen till lägsta temperatur direkt när det kokat upp. Sjud under lock i ca 20 minuter.
  4. Stäng av värmen och låt stå och vila 10 minuter.
  5. Lägg riset i en plastbunke och blanda det försiktigt med 0,5 dl sushi su med en slickepott. Riskorna ska separerar från varandra, men sedan klibba ihop igen efter någon minut.