Ris à la Malta med marinerade körsbär

NYHET
Ris à la Malta med marinerade körsbär
Frida Ronge
Frida Ronge

Ris à la Malta med marinerade körsbär

11 ingredienser

1 h

Ris à la Malta är en älskad klassiker som här får sällskap av marinerade körsbär och rostad mandel.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 dl grötris
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vaniljstång (eller 0.5 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker)
  • 1 flingsalt
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker

Topping

  • 200 g körsbär (färska eller frysta)
  • 1 dl umeshu (japanskt plommonvin)
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse (+ vatten)
  • 0,5 dl mandelspån

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka risgrynsgröt med mjölk, socker, salt och vanilj. Om du använder vaniljstång: Ta upp vaniljstången och skrapa ut all vanilj i gröten. Låt svalna.
  2. Vispa grädden och vänd ner gröten.

Körsbär

  1. Värm upp körsbären i umeshu och socker i en kastrull några minuter så körsbären blir mjuka och red av med maizena.

Topping

  1. Rosta mandelflarn gyllene i torr panna.
  2. Servera ris à la malta med körsbär och mandel.