Busenkel äppelkaka med vaniljsås

NYHET
Busenkel äppelkaka med vaniljsås
Foto: Frida Ronge
Frida Ronge
Frida Ronge

Busenkel äppelkaka med vaniljsås

9 ingredienser

45 min

Här bjuder Frida Ronge på sin allra enklaste och snabbaste äppelkaka. Perfekt både till vardag och helg när du vill bjuda på något nybakat.

Ingredienser

6 - 8 portioner
  • 100 g smör
  • ströbröd
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • flingsalt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • ca 3-4 svenska äpplen, med skal (röda)

Servering

  • vaniljsås

Gör så här

  1. Smält 100 gram smör.
  2. Pensla en kakform med lite av det smälta smöret och fördela ströbröd över bottnen.
  3. Häll resten av smöret i en bunke. Tillsätt socker, vetemjöl, bakpulver och ett ägg. Rör ihop tills du får en slät och jämn deg.
  4. Tryck ut degen i den förberedda kakformen.
  5. Skiva några äpplen och tryck ner dem i degen med skalsidan uppåt.
  6. Grädda kakan på 180 grader tills ytan är gyllenbrun och det bubblar lite runt kanterna, ca 30 minuter.

Servering

  1. Servera kakan med med vaniljsås.