Kycklingsoppa med quinoa

POPULÄRT
koket.se
Kycklingsoppa med quinoa
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Kycklingsoppa med quinoa

17 ingredienser

1 h

Kycklingsoppa med quinoa, persilja, dill, citron och grekisk yoghurt kan bli en perfekt rätt till både vardag och helg.

Se Frida Ronge laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 1 hel kyckling (ekologisk) [ca 1,1 kg]
  • 2 l vatten
  • 4 klyftor vitlök
  • 6 vitpepparkorn
  • 1 gul lök, skalad och skivad
  • 1 msk salt
  • 2 msk Vegeta
  • 2 dl quinoa
  • 1 förp sockerärtor
  • 1 purjolök, den vita delen strimlad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 dl citronsaft
  • 0,5 dl dill, finskuren
  • 0,5 dl färsk bladpersilja, finskuren
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 citron, zest
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en stor kastrull och häll över vatten. Tillsätt vitlöksklyftorna, vitpepparkorn, gul lök, vegeta och salt. Koka kycklingen i ca 45 minuter. Skumma av buljongen om det behövs.
  2. Ta upp kycklingen och koka buljongen i 10 minuter till. Sila av buljongen och smaksätt med mer salt eller vegeta.
  3. Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen.
  4. Ta bort köttet från kycklingen och dra kycklingköttet i strimlor.
  5. Finstrimla sockerärtor.
  6. Svetta purjolöken och vitlöken i en kastrull i 2 minuter. Tillsätt den strimlade kycklingen, kycklingbuljongen och citronsaft. Låt det koka i ca 10 minuter och addera sedan dill och persilja.
  7. Lägg upp quinoan i skålar och fördela kycklingsoppan över.
  8. Toppa med purjolök, sockerärtor, grekisk yoghurt, citronzest, svartpeppar och eventuellt lite mer vegeta.