Kycklingsoppa med quinoa
Kycklingsoppa med quinoa
17 ingredienser
1 h
Kycklingsoppa med quinoa, persilja, dill, citron och grekisk yoghurt kan bli en perfekt rätt till både vardag och helg.
Se Frida Ronge laga receptet

Ingredienser
- 1 hel kyckling (ekologisk) [ca 1,1 kg]
- 2 l vatten
- 4 klyftor vitlök
- 6 vitpepparkorn
- 1 gul lök, skalad och skivad
- 1 msk salt
- 2 msk Vegeta
- 2 dl quinoa
- 1 förp sockerärtor
- 1 purjolök, den vita delen strimlad
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 1 dl citronsaft
- 0,5 dl dill, finskuren
- 0,5 dl färsk bladpersilja, finskuren
- 2 dl grekisk yoghurt
- 1 citron, zest
- malen svartpeppar
Gör så här
- Lägg kycklingen i en stor kastrull och häll över vatten. Tillsätt vitlöksklyftorna, vitpepparkorn, gul lök, vegeta och salt. Koka kycklingen i ca 45 minuter. Skumma av buljongen om det behövs.
- Ta upp kycklingen och koka buljongen i 10 minuter till. Sila av buljongen och smaksätt med mer salt eller vegeta.
- Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen.
- Ta bort köttet från kycklingen och dra kycklingköttet i strimlor.
- Finstrimla sockerärtor.
- Svetta purjolöken och vitlöken i en kastrull i 2 minuter. Tillsätt den strimlade kycklingen, kycklingbuljongen och citronsaft. Låt det koka i ca 10 minuter och addera sedan dill och persilja.
- Lägg upp quinoan i skålar och fördela kycklingsoppan över.
- Toppa med purjolök, sockerärtor, grekisk yoghurt, citronzest, svartpeppar och eventuellt lite mer vegeta.