Guacamole på gröna ärtor och friterade wontonchips

Guacamole på gröna ärtor och friterade wontonchips
Frida Ronge
Frida Ronge

Guacamole på gröna ärtor och friterade wontonchips

10 ingredienser

20 m

Vad sägs om att laga och bjuda på friterade wontonchips med en härlig guacamole på gröna ärtor? Det kommer bli en riktigt uppskattad rätt i helgen!

Ingredienser

portioner
  • 250 g gröna ärtor, tinade
  • salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 limefrukt, saften
  • 0,5 rödlök
  • ca 0,5 röd chilifrukt
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tomat
  • 12 wontonplattor, friterade (eller nachos)

Gör så här

  1. Mixa ärtorna med salt, olivolja och limesaft.
  2. Finhacka rödlök, chili och koriander samt riv vitlöken.
  3. Ta bort kärnhuset och skär tomaten i små bitar.
  4. Blanda de mixade gröna ärtorna med övriga ingredienser. Smaksätt eventuellt med mer salt.
  5. Fritera wontonplattorna på ca 180 grader. Ta upp dem, lägg dem på papper och salta. Smaksätt eventuellt med chilipulver.