I säsong: september

September bjuder på stora skördar av grönsaker. Då kommer bland annat grönkål, brysselkål, fänkål och jordärtskockorna upp ur sina gömställen.

I september finns det gott om:
Blekselleri
Blomkål
Bondbönor
Broccoli
Brysselkål
Brytbönor
Björnbär
Citron
Dill
Fikon
Fänkål
Gräslök
Grönkål
Gullök
Gurka
Jordärtsskocka
Kålrabbi
Kålrot
Körsbär
Majrova
Majs
Mangold
Melon
Morötter
Nektarin
Nypon
Palsternacka
Paprika
Persika
Persilja
Plommon
Pumpa
Purjolök
Potatis
Päron
Rättika
Rödbeta
Rödlök
Rödkål
Sallad
Salladskål
Savoykål
Sparris
Spenat
Spetskål
Zucchini
Tomat
Vindruvor
Vitkål
Äpple

I säsong kommande månader

  • Kantarellpaj från Mitt kök recept

    I säsong: oktober

    I oktober är kantarellerna, melonen och dadlarna som bäst, och det finns också gott om olika rotfrukter och äpplen att njuta av!
  • Brysselkåls- och hjärtsallad med kummin- och senapskräm

    I säsong: november

    I november är fikon, mango, svartrötter och satsumas som allra bäst. Det finns dessutom gott om savojkål, kålrabbi, vitkål, sharonfrukt, morötter, pumpa, purjolök, blomkål, brysselkål, dadlar, jordärtskocka, kålrot och kastanjer.
  • Citrussallad med granatäpple och persilja

    I säsong: december

    Att äta frukt och grönt som är i säsong är bra både för smaken, för miljön och för plånboken. Här hittar du tips på guldkornen i december.

Blomkål

Broccoli

Brysselkål

Citron

Fikon

Grönkål

Gurka

Jordärtskocka

Majs

Melon

Morötter

Nypon

Palsternacka

Paprika

Plommon

Pumpa

Purjolök

Päron

Rödbetor

Sparris

Spenat

Zucchini

Tomat

Vinduvor

Äpple