Zucchinibiffar med dillyoghurt
Zucchinibiffar med dillyoghurt
14 ingredienser
35 min
En middagsrätt direkt hämtad från Greklands soliga stränder - krispiga zucchinibiffar med fetaost, tunt strimlad isbergssallad och en dillig yoghurtsås.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 800 g zucchini
- 1 purjolök
- 6 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 250 g fetaost
- 0,5 citron, skalet rivet
- rapsolja, till stekning
- salt
Snabbmarinerad isbergssallad
- 0,5 isbergssallad, fint strimlat
- 1 citron, skalet rivet och saften pressad
- 0,5 dl olivolja
- salt
Dillyoghurt
- 2 dl grekisk yoghurt
- 0,5 knippe dill, fint skuren
Gör så här
- Riv zucchinin grovt. Lägg i ett durkslag och låt rinna av. Pressa lite lätt med händerna för att få ut vätska (inget salt här som är brukligt annars, zucchinin kommer fortsätta släppa vätska i smeten om man saltar).
- Ansa och strimla purjolöken fint.
- Blanda ägg, mjöl, fetaost, citronskal och salt till en slät smet. Vänd ner zucchini och purjolök, blanda runt.
- Stek fina små biffar i rikligt med rapsolja i en stekpanna.
- Blanda citronskal, citronsaft och olivolja. Vänd runt med isbergssalladen i sista sekund innan servering, smaka av med salt
- Blanda yoghurt och dill, smaka av med salt.
- Bjud biffarna med dillyoghurt och isbergssallad.