Zucchinibiffar med dillyoghurt

POPULÄRT
koket.se
Zucchinibiffar med dillyoghurt
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Zucchinibiffar med dillyoghurt

15 ingredienser

35 min

En middagsrätt direkt hämtad från Greklands soliga stränder - krispiga zucchinibiffar med fetaost, tunt strimlad isbergssallad och en dillig yoghurtsås.

WW ViktVäktarna

Se Stefan Ekengren laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 800 g zucchini
  • 1 purjolök
  • 6 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 250 g fetaost
  • 0,5 knippe färsk dill, grovt skuren
  • 0,5 citron, skalet rivet
  • rapsolja, till stekning
  • salt

Snabbmarinerad isbergssallad

  • 0,5 isbergssallad, fint strimlat
  • 1 citron, skalet rivet och saften pressad
  • 0,5 dl olivolja
  • salt

Dillyoghurt

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 0,5 knippe dill, fint skuren

Gör så här

  1. Riv zucchinin grovt. Lägg i ett durkslag och låt rinna av. Pressa lite lätt med händerna för att få ut vätska (inget salt här som är brukligt annars, zucchinin kommer fortsätta släppa vätska i smeten om man saltar).
  2. Ansa och strimla purjolöken fint.
  3. Blanda ägg, mjöl, fetaost, dill, citronskal och salt till en slät smet. Vänd ner zucchini och purjolök, blanda runt.
  4. Stek fina små biffar i rikligt med rapsolja i en stekpanna.
  5. Blanda citronskal, citronsaft och olivolja. Vänd runt med isbergssalladen i sista sekund innan servering, smaka av med salt
  6. Blanda yoghurt och dill, smaka av med salt.