Päronkaka med rosmarin

Päronkaka med rosmarin
Foto: Caroline Tengen

Päronkaka med rosmarin

12 ingredienser

1 h

Päronkaka med rosmarin är en glutenfri kaka som har det lilla extra. Njut av smaken av mandel, farinsocker, kardemumma, citron, rosmarin, pistage och päron.

Testa Dansukker Brun Farin Strö!
Dansukker farinsocker produkt

Testa Dansukker Brun Farin Strö!

Passar utmärkt i småkakor, fyllningar och desserter men adderar även extra krydda till såser och marinader.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Päronkaka

  • 100 g smör
  • 1,5 dl Dansukker Farinsocker
  • 2 ägg
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0,5 citron, skalet (gärna obesprutad)
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 tsk färsk rosmarin (torkad går också bra)
  • 2-3 päron
  • 0,5 dl pistagenötter

Servering

  • vispgrädde (eller vaniljglass)

Gör så här

Päronkaka

  1. Sätt ugnen på 150 grader, varmluft.
  2. Vispa smör och farinsocker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner det i smeten.
  4. Riv ner skalet från en halv citron och pressa ner citronsaften.
  5. Hacka den färska rosmarinen och tillsätt i smeten.
  6. Smöra en avlång pajform, ca 13x36 cm, och häll i smeten. Bred ut det jämnt i formen.
  7. Skala, kärna ur och dela päronen på mitten.
  8. Lägg päronhalvorna på rad i formen, varannan med snittytan uppåt och varannan med snittytan nedåt.
  9. Hacka pistagenötterna och strö över.
  10. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Låt svalna.

Servering

  1. Servera med vispgrädde eller vaniljglass.
TIPS!
Fler tips!
Kanelbullar med pärlsocker

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer