Päronpaj med kolasmul och mintchoklad
Päronpaj med kolasmul och mintchoklad
10 ingredienser
40 min
Päron med mintchoklad är en tidlös klassiker som här får en ny look av Camilla. Bjud den som paj med smul av kolakakor tillsammans med en kula vaniljglass. Superenkel att baka och jättegod att äta.
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
Fyllning
- 2 burkar konserverade päron (à 815 g)
- 15 after eight
Kolasmul
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
Till servering:
- vaniljglass
- mynta
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Häll av päronen. Lägg dem i botten på en pajform. Toppa med after eight.
- Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet i en bunke.
- Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker Arbeta ihop bara precis tills det blir en smulig deg.
- Smula degen över pajfyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
- Servera gärna ljummen med en skopa vaniljglass.