Koreansk zucchinipannkaka
Koreansk zucchinipannkaka
14 ingredienser
30 min
Matig pannkaka med riven zucchini i smeten som efter stekning skärs i bitar och serveras med en smakrik sås på lök, soja och chili - en riktig smakexplosion!
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 1 kg zucchini
- 1 purjolök (stor)
- 2 dl vetemjöl
- 1,5 dl potatismjöl
- 1 tsk salt
- 4 ägg
- 2 msk sesamolja
- neutral rapsolja, att steka i
Sås
- 1,5 dl japansk soja
- 4 msk risvinäger (eller vit balsamvinäger)
- 1 msk strösocker
- 2 röda chilifrukter
- 1 silverlök (liten)
- 1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
- Riv zucchini och strimla purjolök. Lägg i en bunke och häll på vetemjöl och potatismjöl samt lite salt. Rör om tills mjölet täcker grönsakerna.
- Knäck i äggen och rör om ordentligt tills allt är en jämn tjock smet.
- Stek smeten i generöst med rapsolja i en stekpanna. Stek på hög medelvärme till pannkakan är frasig och gyllene i botten.
- Ringla på lite av sesamoljan och vänd pannkakan. Stek till gyllene även på andra sidan.
- Grovhacka chili och silverlök. Häll på soja, vinäger, socker och sesamfrön, rör om.
- Lägg upp zucchinipannkakan på tallrikar och klipp i munsstora bitar. Skeda över såsen med lök och chili. Njut genast!