Entrecôte sousvide

Innertemperatur - nötkött

Vilken innertemperatur ska entrecôte, kalvfilé, oxfilé eller rostbiff ha? Ta hjälp av vår temperaturguide och en digital termometer och stek ditt kött till perfektion!

Innertemperatur nötkött

Nötkött Rare Medium Well done
Kalventrecôte 55° 60° 65°
Kalvstek 55° 60° 75°
Kalvfilé, kalvytterfilé 55° 60° 70°
Entrecôte 55° 60° 65°
Flankstek 55° 60° 65°
Fransyska 50-54° 55-65° 65-72°
Högrev & nötbog 56° 60° 65°
Ryggbiff & rostbiff 50-55° 55-60° 65-70°
Oxfilé 50-55° 55-60° 60-70°
Oxbringa X X 70°
Rostas 55° 60° 65°
Picanha/Rostlock 55° 60° 65°

Bra att veta:
För att verkligen lyckas med sin köttbit är det viktigaste att kombinera rätt köttdetalj och rätt tillagningsmetod. En del köttdelar är otroligt möra, en del har mycket bindväv och en del bitar måste tillagas i timmar för att uppnå perfektion. Oxbringa innehåller exempelvis mycket bindväv. Därför är det bra att uppnå 70 grader och låta den hålla i det i cirka 1 h. På så sätt får du en riktigt mör oxbringa.

För att nå en perfekt innertemperatur, ta hjälp av en digital termometer och sätt den i den tjockaste delen av köttbiten. Kom ihåg att alla har olika preferenser och åsikter vad som är rare på en köttbit, genrellt brukar man säga att cirka 55 grader är rare, medan en del köttentusiaster runt om i världen tycker 45 grader är rare.

Goda recept med ryggbiff

POPULÄRT
Rostad potatissallad med dragon och grillad biff
Catarina König KM2023
POPULÄRT
Ryggbiff med heta pommes och guacamole
zeina profilbild ny
POPULÄRT
Biff med friterad potatis och bearnaisesmör
Jonas Lagerström KK 2024

Goda recept med högrev

POPULÄRT
Irish beef mustig högrevsgryta
Köket .se kocksida
Betyg: 4.5 av 5 (134 röster)

Mustig högrevsgryta

Köket.se
ca 2,5 h
POPULÄRT
Kalops med mormorskokta morötter
stefan ekengren profilbild ny
Betyg: 4.3 av 5 (130 röster)

Kalops med mormorskokta morötter

Stefan Ekengren
2 h
Tommys traditionella dillkött
Tommy Myllymäki 2024 KM
Betyg: 3.6 av 5 (249 röster)

Tommys traditionella dillkött

Tommy Myllymäki
ca 2 h
Från Sverige Surdegstoast med pulled beef och gröncoleslaw
Betyg: 5 av 5 (6 röster)

Surdegstoast med pulled beef och gröncoleslaw

30 min + 4 h
Från Sverige Mustig högrevsgryta med rotfrukter och svamp
Betyg: 4.8 av 5 (5 röster)

Mustig högrevsgryta med rotfrukter och svamp

2 h
Rendang - indonesisk curry
Jennie Walldén KM
Betyg: 3.9 av 5 (92 röster)

Rendang - indonesisk curry

Jennie Walldén
1,5 h
Mickes originalburgare NY
Betyg: 5 av 5 (6 röster)

Mickes originalburgare

Micke Gustafsson
30 m + tid i kyl

Goda recept med oxfilé

POPULÄRT
Oxfilé med ugnsrostad potatis och bearnaisesås
Betyg: 4.6 av 5 (35 röster)

Oxfilé med ugnsrostad potatis och bearnaisesås

1 h 15 min
Smördegsinbakad oxfilé
Alexandra Zazzi KK 2023
Betyg: 3 av 5 (149 röster)

Smördegsinbakad oxfilé

Alexandra Zazzi
55 min
Gorgonzolaspäckad oxfilé
Halv åtta hos mig logo
Betyg: 3 av 5 (9 röster)

Gorgonzolaspäckad oxfilé

Krister - Åland
45 min
gravadoxfile
Köket .se kocksida
Betyg: 3.2 av 5 (78 röster)

Gravad oxfilé

Köket.se
Oxfilé Provençale
Per Morberg 2018
Betyg: 3.5 av 5 (151 röster)

Oxfilé Provençale

Per Morberg
ca 45 m
Oxfilé i gorgonzolasås
Halv åtta hos mig logo
Betyg: 3.4 av 5 (7 röster)

Oxfilé i gorgonzolasås

David - Vaxholm
1 h 20 m
Rödvinsmarinerad oxfilé
Halv åtta hos mig logo
Betyg: 2.4 av 5 (14 röster)

Rödvinsmarinerad oxfilé

Annika - Stockholm
Oxfilé med potatisfondant
Halv åtta hos mig logo
Betyg: 5 av 5 (2 röster)

Oxfilé med potatisfondant

Lars - Leksand
1 h

Goda recept med entrecôte

Kebabtallrik på entrecôte
Betyg: 4.2 av 5 (5 röster)

Kebabtallrik på entrecôte

Edvin Bredefeldt
30 min
Entrecôte med vitlöksfrästa haricots verts
Halv åtta hos mig logo
Betyg: 1.8 av 5 (4 röster)

Entrecôte med vitlöksfrästa haricots verts

Claudia - Stockholm
45 m
Grillad revbensstek
Jimmy Guo
Betyg: 5 av 5 (1 röster)

Grillad revbensstek

Jimmy Guo
1 h + tid i kyl
POPULÄRT
Biff teriyaki
Jennie Walldén KM
Betyg: 4.8 av 5 (15 röster)

Biff teriyaki

Jennie Walldén
45 min