300 g oxfilé, lövbiff (välj fritt efter smak) (eller entrecoté)
2 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
200 g champinjoner
1 tsk dijonsenap
2 msk japansk soja
1 msk vetemjöl
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt
peppar
1 dl persilja, finhackad (kan bytas ut mot basilika)
smör, till stekning
olja, till stekning
Till servering
parmesanost
crema di balsamico
rucolasallad
Gör så här
Håll skärmen tänd
Hacka lök och champinjoner. Skär köttet i strimlor.
Hetta upp matfett i en rymlig stekpanna (stek köttet i omgångar om du har en liten stekpanna, köttet ska stekas, inte kokas).
Bryn köttet under omrörning tills det fått färg.
I samma stekpanna som du har stekt köttet lägger du mer matfett och steker löken och champinjonerna tills de mjuknar och får färg. Finhacka vitlök och lägg i stekpannan, stek lite till.
Vänd i mjöl och bryn allt lite hastigt. Häll i grädde, mjölk, soja, dijonsenap, salt och peppar.
Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt under lock i 4-5 min. Smaka av såsen och krydda eventuellt med mer senap, salt, peppar eller soja.
Häll i köttet och persiljan, rör om och låt putta i 5 min. Blanda ned pastan i såsen, riven över parmesanost och toppa med ruccola och balsamico.