Krämig oxfilépasta

Krämig oxfilépasta
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Krämig oxfilépasta

410

7 steg att laga

18 ingredienser

30 min

Oemotståndligt krämig oxfilépasta! En perfekt rätt att svänga ihop till helgmiddag - lyxigt, enkelt och klart på nolltid! 

Kökets shop

Zeinas goda vardagsmat. Enkla recept som passar hela familjen

Veckans matsedel

Zeina Mourtada

209 kr239 kr

läs mer
Kökets kurser
promoruta zeina falafel

Upptäck Mellanösterns smaker! Gå Zeinas onlinekurs. 
Läs mer & se trailer >>


Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g tagliatelle (eller pennepasta)
  • 300 g oxfilé, lövbiff (välj fritt efter smak) (eller entrecoté)
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 200 g champinjoner
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 1 dl persilja, finhackad (kan bytas ut mot basilika)
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning

Till servering

  • parmesanost
  • crema di balsamico
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Hacka lök och champinjoner. Skär köttet i strimlor.
  2. Hetta upp matfett i en rymlig stekpanna (stek köttet i omgångar om du har en liten stekpanna, köttet ska stekas, inte kokas).
  3. Bryn köttet under omrörning tills det fått färg.
  4. I samma stekpanna som du har stekt köttet lägger du mer matfett och steker löken och champinjonerna tills de mjuknar och får färg. Finhacka vitlök och lägg i stekpannan, stek lite till.
  5. Vänd i mjöl och bryn allt lite hastigt. Häll i grädde, mjölk, soja, dijonsenap, salt och peppar.
  6. Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt under lock i 4-5 min. Smaka av såsen och krydda eventuellt med mer senap, salt, peppar eller soja.
  7. Häll i köttet och persiljan, rör om och låt putta i 5 min. Blanda ned pastan i såsen, riven över parmesanost och toppa med ruccola och balsamico.
TIPS!
läs mer
heleena  lyth - kexchoklad

7 snabbfixade snacks

Gott & enkelt!

Läs mer