Krämig oxfilépasta

74 röster
30 min
4

Oemotståndligt krämig oxfilépasta! En perfekt rätt att svänga ihop till helgmiddag - lyxigt, enkelt och klart på nolltid! 

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g tagliatelle- eller pennepasta
  • 300 g oxfilé, lövbiff eller entrecoté (välj fritt efter smak)
  • 2 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g champinjoner
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk soja
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl grädde (gärna vispgrädde)
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 1 dl persilja, finhackad (kan bytas ut mot basilika)
  • smör till stekning
  • olja till stekning

Till servering

  • parmesanost
  • balsamico
  • färsk ruccola
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hacka lök och champinjoner. Skär köttet i strimlor.
  2. Hetta upp matfett i en rymlig stekpanna (stek köttet i omgångar om du har en liten stekpanna, köttet ska stekas, inte kokas).
  3. Bryn köttet under omrörning tills det fått färg.
  4. I samma stekpanna som du har stekt köttet lägger du mer matfett och steker löken och champinjonerna tills de mjuknar och får färg. Finhacka vitlök och lägg i stekpannan, stek lite till.
  5. Vänd i mjöl och bryn allt lite hastigt. Häll i grädde, mjölk, soja, dijonsenap, salt och peppar.
  6. Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt under lock i 4-5 min. Smaka av såsen och krydda eventuellt med mer senap, salt, peppar eller soja.
  7. Häll i köttet och persiljan, rör om och låt putta i 5 min. Blanda ned pastan i såsen, riven över parmesanost och toppa med ruccola och balsamico.
27 april 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...