Matjessallad med brynt smör - Lisa Lemkes recept

Matjessill på 7 sätt

Klassisk matjessill med färskpotatis, snittar med matjessill, matjessill med pepparrotskräm, matjeswrap eller kanske matjessillbowl? Vi har samlat 7 läckra recept på hur du kan servera, variera och äta din matjessill i sommar!

Klassiskt matjessilltallrik är en härlig sommarrätt, men det finns mängder av recept på hur du kan variera din matjessill! Med goda tillbehör och upplägg kan du ta matjessillen ett steg längre. Låt dig inspireras av våra 7 enkla och snabba recept med matjessill nedan!

3. Sallad med matjessill

Enkel och somrig sallad med matjessill som toppas med krämig gräddfil och brynt smör. Receptet går att förbereda och förvara i kylen innan servering, perfekt till sommarens alla bjudningar!
Sponsrat innehåll

5. Bowl med matjessill, wasabi & ingefära

Byt silltallriken mot en sillbowl! Den klassiska matjessillen med pressad potatis, ägg, dill och lök möter wasabikräm, ingefära och ärtskott och blir en smaksensation!

7. Matjessilltårta med klassiska svenska smaker

Kavring, matjessill, krämig gräddfil, lök och ägg är bara några av de klassiska smakerna som gör det här receptet till ett måste i sommar. Den här matjessilltårtan är verkligen sprängfylld av svensk sommar!

Fler goda recept med matjessill!

Abba matjesklämma med het räkröra