I samarbete med Abba

Matjesklämma med het räkröra

4 röster
20 m.
4
Abba matjesklämma med het räkröra
Foto: Köket.se

Den här matjesklämman kommer bli din bästa kompis i sommar! Krispig, fräsch och med sting!

Visa mer
20 m.
4

Du behöver

  • 4 st mjuka tunnbröd
  • 4 msk smör
  • 8 st stora salladsblad
  • 1 burk Matjessill Klassisk från Abba
  • 12 färskpotatisar
  • 1 knippe dill

Räkröran:

  • 1 dl créme fraiche
  • 2 msk
  • majonäs
  • 200 g skalade räkor
  • 2-3 msk chiliketchup
  • 0,5 tsk cayennepeppar/ tabasco/ sambal oelek
  • 0,5 lime, pressad

Snabbpicklade rädisor & rödlök:

  • 1 rödlök, skivad i mandolin
  • ca 12-15 rädisor, skivade i mandolin
  • 1 dl ättika 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Snabbpicklad rödlök & rädisor
    Blanda ättika, vatten och socker till sockret har löst sig, tillsätt de picklade rädisorna och rödlöken, ställ svalt i minst en timme.
  3. Het räkröra
    Blanda alla ingredienser till den heta räkröran, ställ svalt.
  4. Montera din sillwrap med salladsblad, skivad färskpotatis, räkröra, matjes och toppa med de picklade rädisorna och rödlöken. Försvinnande gott!
26 maj 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept