I samarbete med Abba

Matjesklämma med het räkröra

20 m.
4
Abba matjesklämma med het räkröra
Foto: Köket.se
20 m.
4

Du behöver

  • 4 st mjuka tunnbröd
  • 4 msk smör
  • 8 st stora salladsblad
  • 1 burk Matjessill Klassisk från Abba
  • 12 färskpotatisar
  • 1 knippe dill

Räkröran:

  • 1 dl créme fraiche
  • 2 msk
  • majonäs
  • 200 g skalade räkor
  • 2-3 msk chiliketchup
  • 0,5 tsk cayennepeppar/ tabasco/ sambal oelek
  • 0,5 lime, pressad

Snabbpicklade rädisor & rödlök:

  • 1 rödlök, skivad i mandolin
  • ca 12-15 rädisor, skivade i mandolin
  • 1 dl ättika 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Snabbpicklad rödlök & rädisor
    Blanda ättika, vatten och socker till sockret har löst sig, tillsätt de picklade rädisorna och rödlöken, ställ svalt i minst en timme.
  3. Het räkröra
    Blanda alla ingredienser till den heta räkröran, ställ svalt.
  4. Montera din sillwrap med salladsblad, skivad färskpotatis, räkröra, matjes och toppa med de picklade rädisorna och rödlöken. Försvinnande gott!
Kommentera receptet

Fler goda recept