Matjesklämma med het räkröra

Foto: Köket.se
Matjesklämma med het räkröra
17 ingredienser
20 m.
Den här matjesklämman kommer bli din bästa kompis i sommar! Krispig, fräsch och med sting!
Abba Klassisk matjes

Abba Klassisk matjes
En klassiker med given plats vid midsommarfirandet, julbordet och påskbuffén.
Läs mer
Ingredienser
- 4 tunnbröd (mjuka)
- 4 msk smör
- 8 blad sallad (stora)
- 1 förp Abba klassisk matjes
- 12 färskpotatisar
- 1 knippe färsk dill
Räkröra
- 1 dl crème fraîche
- 2 msk majonnäs
- 200 g skalade räkor
- 2-3 msk chilisås (mild)
- 0,5 tsk cayennepeppar (eller tabasco/ sambal oelek)
- 0,5 limefrukt, pressad
Snabbpicklade rädisor & rödlök
- 1 rödlök, skivad i mandolin
- ca 12-15 rädisor, skivade i mandolin
- 1 dl ättiksprit 12 %
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
Gör så här
- Koka potatisen.
Snabbpicklad rödlök & rädisor
- Blanda ättika, vatten och socker till sockret har löst sig, tillsätt de picklade rädisorna och rödlöken, ställ svalt i minst en timme.
Het räkröra
- Blanda alla ingredienser till den heta räkröran, ställ svalt.
- Montera din sillwrap med salladsblad, skivad färskpotatis, räkröra, matjes och toppa med de picklade rädisorna och rödlöken. Försvinnande gott!
TIPS!