Matjesklämma med het räkröra

Abba matjesklämma med het räkröra
Foto: Köket.se

Matjesklämma med het räkröra

4

4 steg att laga

17 ingredienser

20 m.

Den här matjesklämman kommer bli din bästa kompis i sommar! Krispig, fräsch och med sting!

Abba Klassisk matjes NY

Klassisk matjes från Abba - tillverkad i Kungshamn på bohuslänska västkusten.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 tunnbröd (mjuka)
  • 4 msk smör
  • 8 blad sallad (stora)
  • 1 förp Abba klassisk matjes
  • 12 färskpotatis
  • 1 knippe färsk dill

Räkröra

  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 200 g skalade räkor
  • 2-3 msk chilisås (mild)
  • 0,5 tsk cayennepeppar (eller tabasco/ sambal oelek)
  • 0,5 limefrukt, pressad

Snabbpicklade rädisor & rödlök

  • 1 rödlök, skivad i mandolin
  • ca 12-15 rädisa, skivade i mandolin
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Snabbpicklad rödlök & rädisor
    Blanda ättika, vatten och socker till sockret har löst sig, tillsätt de picklade rädisorna och rödlöken, ställ svalt i minst en timme.
  3. Het räkröra
    Blanda alla ingredienser till den heta räkröran, ställ svalt.
  4. Montera din sillwrap med salladsblad, skivad färskpotatis, räkröra, matjes och toppa med de picklade rädisorna och rödlöken. Försvinnande gott!