Matjesklämma med het räkröra

4 röster
20 m.
4
Abba matjesklämma med het räkröra
Foto: Köket.se

Klassisk matjes från Abba - tillverkad i Kungshamn på bohuslänska västkusten.

Abba Klassisk matjes NY
20 m.
4

Du behöver

  • 4 tunnbröd (mjuka)
  • 4 msk smör
  • 8 blad sallad (stora)
  • 1 förp Abba klassisk matjes
  • 12 färskpotatisar
  • 1 knippe färsk dill

Räkröra

  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 200 g skalade räkor
  • 2-3 msk chilisås (mild)
  • 0,5 tsk cayennepeppar (eller tabasco/ sambal oelek)
  • 0,5 limefrukt, pressad

Snabbpicklade rädisor & rödlök

  • 1 rödlök, skivad i mandolin
  • ca 12-15 rädisor, skivade i mandolin
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Snabbpicklad rödlök & rädisor
    Blanda ättika, vatten och socker till sockret har löst sig, tillsätt de picklade rädisorna och rödlöken, ställ svalt i minst en timme.
  3. Het räkröra
    Blanda alla ingredienser till den heta räkröran, ställ svalt.
  4. Montera din sillwrap med salladsblad, skivad färskpotatis, räkröra, matjes och toppa med de picklade rädisorna och rödlöken. Försvinnande gott!
26 maj 2017