Abba Somrig matjeswrap med krispig pak choi och lingonchutneyabba_logo2_svg

Enkel sommarmat

Fågelkvitter, semester och långa soliga dagar. Vem vill stå inomhus och slamra med kastruller och disk då? Här har vi 5 tips på snabb och enkel sommarmat!

1. Är du i sommarstugan utan rinnande vatten, ute med båten på en klippa i skärgården eller sitter i en park och har picknick med familjen? Tonfisk i burk är praktisk mat som inte behöver kylskåp. Välj MSC-märkt tonfisk från Abba såklart!

2. Tonfisktacos är så enkelt! Tonfisk, krispiga grönsaker och en god dressing, perfekt mat att ha med sig i picknickkorgen. Glöm inte servetter!

3. En fylld baguette är oslagbart, oavsett om du gör den vegetarisk eller en klassiker på ost och skinka. Men en fräsch tonfiskröra en varm sommardag är supergott. Receptet hittar du här!

4. En wrap är också superpraktiskt att ha med sig som mat. Fyll den med räkröra, rökt lax eller gör denna smarriga tonfiskwrap.

5. Sill på midsommar är en självklarhet, men har du tänkt på att den nyttiga sillen är även en perfekt sommarlunch som inte kräver mycket fix. Servera sillen i små glas, både festligt och gott. Receptet hittar du här.

6. Även matjessill är försvinnande gott som sommarmat.

Och det är inte helt lätt.... har du koll på vad det är för skillnad på "vanlig" sill, matjessill, anjovis och strömming? Här benar vi ut begreppen!

7. Prova denna matjeklämma med het räkröra - den är så himla god att du enkelt kan äta den som lunch hela sommaren lång!

Välj vilken sillsmak du vill - för det blir lika gott vad du än väljer

8. Eller prova att göra denna somriga matjeswrap med pakchoi, lingonchutney och västerbottenost- där du kan välja vilken sillsmak du vill, för det blir precis lika gott vad du än väljer!

9. Burgare utan grill? Jodå det är fullt möjligt om du gör dessa vansinnigt goda tonfiskburgare! Helt perfekta att göra, går både snabbt och är rejält mättande.