• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Somrig matjeswrap med krispig pak choi & lingonchutney

Abba Somrig matjeswrap med krispig pak choi och lingonchutney
Foto: köket.se
Abba logga 2020 mörkblå
Abba logga 2020 mörkblå

Somrig matjeswrap med krispig pak choi & lingonchutney

2 steg att laga

14 ingredienser

5 m + förberedelser

Denna matjeswrap är to die for! Toppat med västerbottenost och lingonchutney blir den en vinnare i sommar! 


Abba matjes

Kungshamn, lagrad i bergrum, kunskap, högsta kvalité, lagras likt fint vin vin.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 mjuka tunnbröd
  • 1 förp Abba klassisk matjes
  • 1 pak choi
  • 50 g ärtskott
  • 4-6 färskpotatisar, kokta
  • 1 dl västerbottensost
  • 1 dl gräddfil
  • smör, till tunnbröden

Lingonchutney

  • 2 dl lingon (frysta eller färska)
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 2 msk rörsocker
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Lingonchutney
    Skala och finhacka löken. Fräs den i smör tills den är mjuk och tillsätt sockret och bryn i några sekunder. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ihop till en krämig konsistens. (Matjeswrappen blir självklart god med rårörda lingon eller lingonsylt också.)
  2. Om du vill, börja med att breda smör på tunnbrödrullarna. Lägg ut pak choi-blad och ärtskott samt skivad färskpotatis. Klicka ut gräddfil, strö västerbottenost, montera matjesill och lingonchutney på toppen. Vik ihop och njuuuut!