I samarbete med Abba

Somrig matjeswrap med krispig pak choi & lingonchutney

2 röster
5 m + förberedelser
4
Abba Somrig matjeswrap med krispig pak choi och lingonchutney
Foto: köket.se

Denna matjeswrap är to die for! Toppat med västerbottenost och lingonchutney blir den en vinnare i sommar! 

Visa mer
5 m + förberedelser
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 mjuka tunnbröd
  • 1 förp Matjessill Klassisk, från Abba
  • 1 pak choi
  • 50 g ärtskott
  • 4-6 färskpotatisar, kokta
  • 1 dl Västerbottensost
  • 1 dl gräddfil
  • smör, till tunnbröden

Lingonchutney

  • 2 dl lingon (frysta eller färska)
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 2 msk råsocker
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Lingonchutney
    Skala och finhacka löken. Fräs den i smör tills den är mjuk och tillsätt sockret och bryn i några sekunder. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ihop till en krämig konsistens. (Matjeswrappen blir självklart god med rårörda lingon eller lingonsylt också.)
  2. Om du vill, börja med att breda smör på tunnbrödrullarna. Lägg ut pak choi-blad och ärtskott samt skivad färskpotatis. Klicka ut gräddfil, strö västerbottenost, montera matjesill och lingonchutney på toppen. Vik ihop och njuuuut!
26 maj 2017

Laddar fler recept