I samarbete med Abba

Somrig matjeswrap med krispig pak choi & lingonchutney

5 m + förberedelser
4
Abba Somrig matjeswrap med krispig pak choi och lingonchutney
Foto: köket.se
5 m + förberedelser
4

Du behöver

  • 4 mjuka tunnbröd
  • 1 burk Matjessill Klassisk, från Abba
  • 1 pak choi, salladsblad
  • 1 näve ärtskott
  • 4-6 färskpotatisar, kokade
  • 1 dl västerbottenost
  • 1 dl gräddfil
  • ev. smör till tunnbröden

Lingonchutney:

  • 2 dl lingon, frysta eller färska
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 2 msk råsocker
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Lingonchutney
    Skala och finhacka löken. Fräs den i smör tills den är mjuk och tillsätt sockret och bryn i några sekunder. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ihop till en krämig konsistens. (Matjeswrappen blir självklart god med rårörda lingon eller lingonsylt också.)
  2. Om du vill, börja med att breda smör på tunnbrödrullarna. Lägg ut pak choi-blad och ärtskott samt skivad färskpotatis. Klicka ut gräddfil, strö västerbottenost, montera matjesill och lingonchutney på toppen. Vik ihop och njuuuut!
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Abba

Visa alla recept från Abba