• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Tonfiskwrap med mangodressing & picklad rödkål

Abba tonfiskwrap
Foto: Köket.se
Abba logga 2020 mörkblå
Abba logga 2020 mörkblå

Tonfiskwrap med mangodressing & picklad rödkål

3 steg att laga

18 ingredienser

Enkla somriga wraps perfekta till picknicken! Fyllda med tonfisk, mangodressing och picklad rödkål - mums!

Enbart tonfisk från hållbara bestånd, MSC-certifierad, högt proteininnehåll och nästan inget fett.

Abba - tonfisk i vatten - produktbild

Ingredienser

  • 4 tortillabröd
  • 1 förp salladsmix
  • ca 12-14 salladsärtor
  • 1 förp Abba Tonfisk i vatten
  • 1,5 dl sojabönor
  • 2 stjälk salladslök, hackad
  • 2 polkabetor, skivad tunt i mandolin
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 1 mango, strimlad

Mangodressing

  • 2,5 dl yoghurt
  • 0,5 dl mango chutney
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 0,25 chilifrukt
  • 0,5 msk salt

Snabbpicklad rödkål

  • 0,25 rödkål, strimlat
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit 12 %

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till mangodressingen och ställ svalt.
  2. Pickla rödkålen genom att värma upp ättika med socker tills sockret lösts upp. Häll i rödkål och häll sedan upp i burk och ställ i kylen.
  3. Lägg upp tortillabröden, sprid ut alla ingredienser, toppa med tonfisk, dressing, picklad rödkål och sesamfrön. Njut!