I samarbete med Abba

Tonfiskwrap med mangodressing & picklad rödkål

12 röster
4
Abba tonfiskwrap
Foto: Köket.se

Är du lite tveksam till tonfisk? Med denna försvinnande goda wrap kommer du bli helt omvänd!
Och använd såklart alltid MSC-märkt tonfisk!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 majstortillabröd
  • 1 förp plocksallad, liten
  • ca 12-14 sugar snaps
  • 1 förp Abba tonfisk i vatten
  • 1,5 dl sojabönor
  • 2 stjälkar salladslök, hackad
  • 2 polkabetor, skivad tunt i mandolin
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 mango, strimlad

Mangodressing:

  • 2,5 dl yoghurt naturell
  • 0,5 dl mangochutney
  • 1 knivsudd cayennepeppar
  • 1 knivsudd chilifrukt
  • 0,5 msk salt

Snabbpicklad rödkål:

  • 0,25 rödkålshuvud, strimlat
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättika
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till mangodressingen och ställ svalt.
  2. Pickla rödkålen genom att värma upp ättika med socker tills sockret lösts upp. Häll i rödkål och häll sedan upp i burk och ställ i kylen.
  3. Lägg upp tortillabröden, sprid ut alla ingredienser, toppa med tonfisk, dressing, picklad rödkål och sesamfrön. Njut!
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...