Tonfiskwrap med mangodressing och picklad rödkål

Abba tonfiskwrap
Foto: Köket.se

Tonfiskwrap med mangodressing och picklad rödkål

18 ingredienser

Enkla somriga wraps perfekta till picknicken! Fyllda med tonfisk, mangodressing och picklad rödkål - mums!

Abba Tonfisk i vatten
Abba - tonfisk i vatten - produktbild

Abba Tonfisk i vatten

Abbas tonfisk är MSC-certifierad och från hållbara bestånd. Fullproppad med protein och låg fetthalt - perfekt till vardagsmat helt enkelt.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 tortillabröd
  • 1 förp salladsmix
  • ca 12-14 salladsärtor
  • 1 förp Abba Tonfisk i vatten
  • 1,5 dl sojabönor
  • 2 stjälkar salladslök, hackad
  • 2 polkabetor, skivad tunt i mandolin
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 1 mango, strimlad

Mangodressing

  • 2,5 dl yoghurt
  • 0,5 dl mango chutney
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 0,25 chilifrukt
  • 0,5 msk salt

Snabbpicklad rödkål

  • 0,25 rödkål, strimlat
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit 12 %

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till mangodressingen och ställ svalt.
  2. Pickla rödkålen genom att värma upp ättika med socker tills sockret lösts upp. Häll i rödkål och häll sedan upp i burk och ställ i kylen.
  3. Lägg upp tortillabröden, sprid ut alla ingredienser, toppa med tonfisk, dressing, picklad rödkål och sesamfrön. Njut!
TIPS!
Abba tipsar!
Abba tonfiskburgare närbild

Abba tipsar!

Här hittar du fler recept på enkel sommarmat med tonfisk och sill.

Läs mer