Sommarlunch i ett glas

Abba Sill i glas
Foto: Köket.se

Sommarlunch i ett glas

7

8 ingredienser

15 m

Det behöver inte vara midsommar för att äta sill. En varm sommardag är sill i vinglas en perfekt och alldeles lagom lunch. Och perfekt att servera som förrätt i små snapsglas, året om!


läs mer
Abba röd stenbitsrom produkt ny

Vi väljer ut den allra bästa romen och lagrar den i tunnor tills den uppnår perfekt mognad. Med sin fantastiska färg och smak är lyxfaktorn ett faktum.

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 3 dl gräddfil
  • 1 förp sill (din favorit)
  • 2-3 msk Abba caviar röd finkornig rom
  • 1 rödlök
  • 2-3 ägg
  • 1 knippe dill
  • 4 färskpotatisar, små-medelstora
  • 0,5 citron

Gör så här

  1. Skrubba och koka färskpotatisen. Koka äggen.
  2. Häll upp gräddfil, grovhacka färskpotatisen och stoppa ner i gräddfilen. Toppa med hackat ägg, sill, rödlök och dill och pressa lite citron över. Voilà!
TIPS!
abba matjestårta

Abba tipsar!

Vill du ha fler tips på festlig buffémat?

Klicka här!