• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Sommarlunch i ett glas

7 röster
15 m
4
Abba Sill i glas
Foto: Köket.se

Vi väljer ut den allra bästa romen och lagrar den i tunnor i djupa bergrum tills den uppnår perfekt mognad. Med sin fantastiska färg och smak är lyxfaktorn ett otvivelaktigt faktum.

Abba röd stenbitsrom produkt ny

Det behöver inte vara midsommar för att äta sill. En varm sommardag är sill i vinglas en perfekt och alldeles lagom lunch. Och perfekt att servera som förrätt i små snapsglas, året om!


Så väljer du ekorätt i fiskdisken
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl gräddfil
  • 1 förp sill (din favorit)
  • 2-3 msk Abba caviar röd finkornig rom
  • 1 rödlök
  • 2-3 ägg
  • 1 knippe dill
  • 4 färskpotatisar, små-medelstora
  • 0,5 citron

Gör så här

  1. Skrubba och koka färskpotatisen. Koka äggen.
  2. Häll upp gräddfil, grovhacka färskpotatisen och stoppa ner i gräddfilen. Toppa med hackat ägg, sill, rödlök och dill och pressa lite citron över. Voilà!
Tips!
abba matjestårta

Abba tipsar!

Vill du ha fler tips på festlig buffémat?

Klicka här!



6 juli 2016