Gubbröra på rågbröd med äpple och rädisor
Gubbröra på rågbröd med äpple och rädisor
14 ingredienser
Gubbröra á la Jennie Walldén på matjessill med frisk smak från krispigt äpple. Lägg upp snyggt på rågbröd och toppa med rädisor och bjud som förrätt.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
Gubbröra
- 200 g matjessill, avrunnen
- 4 ägg, hårdkokta
- 1 rödlök (liten)
- 0,5 syrligt äpple
- 1 knippe färsk dill (stort)
- 1 knippe färsk gräslök (stort)
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk kaviar
- salt
- peppar
Till servering
- 75 g smör
- 4 skivor rågbröd
- 8 rädisor, skivade
Gör så här
- Börja med att krama ut vätskan lätt ur den avrunna sillen.
- Hacka sill och ägg grovt och lägg i en bunke. Finhacka lök, äpple, dill (spara några dillvippor till garnering) och gräslök (spara lite till garnering). Lägg i bunken med sill och ägg.
- Klicka i majonnäs, creme fraiche och kaviar och rör om. Smaka av med salt och peppar.
- Bryn smör i en liten kastrull under vispning tills det doftar kola. Dra av från värmen.
- Fördela gubbröran på rågbrödet, toppa med rädisor. Ringla över det brynta smöret och garnera med dillvippor och gräslök.
Här hittar du Jennies recept på krämig sill med koriander och gräslök från samma avsnitt.