Gubbröra på rågbröd med äpple och rädisor

koket.se
Gubbröra på rågbröd med äpple och rädisor
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Gubbröra på rågbröd med äpple och rädisor

14 ingredienser

Gubbröra á la Jennie Walldén på matjessill med frisk smak från krispigt äpple. Lägg upp snyggt på rågbröd och toppa med rädisor och bjud som förrätt.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Gubbröra

  • 200 g matjessill, avrunnen
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 1 rödlök (liten)
  • 0,5 syrligt äpple
  • 1 knippe färsk dill (stort)
  • 1 knippe färsk gräslök (stort)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk kaviar
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 75 g smör
  • 4 skivor rågbröd
  • 8 rädisor, skivade

Gör så här

  1. Börja med att krama ut vätskan lätt ur den avrunna sillen.
  2. Hacka sill och ägg grovt och lägg i en bunke. Finhacka lök, äpple, dill (spara några dillvippor till garnering) och gräslök (spara lite till garnering). Lägg i bunken med sill och ägg.
  3. Klicka i majonnäs, creme fraiche och kaviar och rör om. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bryn smör i en liten kastrull under vispning tills det doftar kola. Dra av från värmen.
  5. Fördela gubbröran på rågbrödet, toppa med rädisor. Ringla över det brynta smöret och garnera med dillvippor och gräslök.

Här hittar du Jennies recept på krämig sill med koriander och gräslök från samma avsnitt.