SOS-macka

42 röster
10 m
4 smörgåsar
SOS-macka NY
Foto: Cecilia Möller

Tommys goda variant av en klassisk SOS-macka med matjessill, kokt potatis, brynt smör, lagrad ost och äpple.

Visa mer
10 m
4 smörgåsar
4 portioner

Du behöver

  • 4 hela filéer matjessill av fin kvalitet på burk
  • 4 rejäla skivor rågbröd, långa ej för tjocka
  • 100 g vällagrad ost, ex västerbottensost
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl färsk pepparrot, nyriven
  • 1 äpple, i tunna skivor
  • 1 rödlök, i tunna ringar
  • 4 medelstora potatisar, kokta
  • 1 kruka dill
  • 100 g smör, att bryna

Gör så här

  1. Riv ost och pepparrot, blanda med gräddfil och majonnäs. Ställ åt sidan.
  2. Skär skivor av kokt potatis, skär tunna skivor av äpple och rödlök. Skiva sillen i önskade bitar.
  3. Börja med att bre ett lager av ostkrämen på varje macka. Fortsätt med potatis, sill, rödlök och äpple. Bryn smöret och slå över mackorna. Toppa med plockad dill.
28 maj 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept