I samarbete med FELIX

Smarriga vegotips till midsommar!

Oavsett om det är midsommar, bröllopsfest eller grillparty så passar vegorätter precis lika bra på det vackra, uppdukade festbordet som kött, fågel och fisk.
Här är våra bästa tips, från dukning till recept!

Foto: Angelica Söderberg
Porslin och textilier från Inreda.comPaj

Paj räcker till många och är enkelt att göra festlig. Denna paj är grundad med Felix nyhet Morotsbullar, toppad med körsbärstomater och olika ostar. Snabbt, enkelt och försvinnande gott! ​Hela receptet hittar du här!4 enkla tips för att snabbt få sommarkänsla på bordet:​

1. En duk och tygservetter skapar en rustik och genuin känsla.
2. Våga använd färg. Vitt är vackert, men blanda gärna pasteller för att få somrig en känsla.
3. Smaksätt vatten (eller snapsen) med exempelvis lavendel, citron, gurka, lime eller bär. Det är både enkelt och gott och skapar en känsla av engagemang.
4. Det är de små detaljerna som gör en dukning. Knyt ett band runt servetten och addera en liten blomma. Vackert och enkelt.Servera på skärbräda

Gör en matig vegetarisk sallad och servera den på en stor skärbräda, det är både inbjudande och enkelt om man inte har uppläggningsfat. Använd Felix nya, svenska Gårdspommes som grund (barnen kommer älska salladen!). Toppa med grillad halloumi, sparris och körsbär. 
Se hela receptet här!Jordgubbar - ett måste!

Jordgubbar hör hela sommaren till. Den här tårtan är superenkel och går snabbt att göra.... och det finns en överraskande ingrediens i. Se hela receptet här! 
(Vill du göra en veganvänlig tårta, använd kikärtsspad, ättika och socker till marängbottnarna).Västerbottenost - måste nummer 2!

Västerbottenost lyfter vilken fest som helst - alla tidpunkter på året! Den här filodegspajen kommer gästerna fullständigt älska! Receptet hittar du här!Grilla vego på kvällen

När kvällen kommer är det gott och värmande att grilla. Grilla grönsaker, med smör, örter och salt, dippa i en god paprikahummus eller gör dessa vansinnigt goda vegoburgare med avokado och mango i. Receptet hittar du här!

Vill du ha fler frestande tips till grillpartyt? Klicka här!

Recept på 5 supergoda såser till grillat? Klicka här!

Eller "10 snabba midsommartips"? Klicka här!

Eller skrolla ner för massor av goda vegetariska rätter....

Vegetariskt