Friterade saltgurkor med smetanadipp

koket.se
Friterade saltgurkor med smetanadipp
Foto: Köket.se

Friterade saltgurkor med smetanadipp

11 ingredienser

20 min

Saltgurka, smetana och honung - men denna gång är saltgurkan frasigt friterad! Doppas i en marmorerad dipp av smetana och honung. Tips! Vi använder cornichons istället för vanlig saltgurka för ännu krispigare snacks. Men båda går förstås lika bra!

Felix tipsar!
Felix cornishons

Felix tipsar!

Felix cornichons - små, hela, krispiga minigurkor inlagda enligt franskt manér.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner stycken
  • 15 Felix cornichons
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 krm chilipulver
  • 4 dl pankoströbröd
  • 1,5 l frityrolja
  • 2 dl smetana
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

  1. Lägg cornichonsen på hushållspapper och torka av dem noga.
  2. Vispa ihop vetemjöl, mjölk, bakpulver, ägg, salt och chilipulver till en frityrsmet utan klumpar.
  3. Häll upp panko i en djup tallrik.
  4. Hetta upp oljan till 170 grader.
  5. Doppa cornichonsen i frityrsmeten. Vänd den sedan i panko och fritera tills gyllene. Låt droppa av på ett galler.
  6. Häll upp smetanan i en skål. Ringla över honung och dra med en sked så att det blir ett vackert mönster i dippen. Servera genast!
TIPS!
Fler tips från Felix
Felix Dirty taco fries

Fler tips från Felix

Smarriga recept för hela familjen

Läs mer