Friterade saltgurkor med smetanadipp


Foto: Köket.se
Friterade saltgurkor med smetanadipp
11 ingredienser
20 min
Saltgurka, smetana och honung - men denna gång är saltgurkan frasigt friterad! Doppas i en marmorerad dipp av smetana och honung. Tips! Vi använder cornichons istället för vanlig saltgurka för ännu krispigare snacks. Men båda går förstås lika bra!

Ingredienser
- 15 Felix cornichons
- 2,5 dl vetemjöl
- 2,5 dl mjölk
- 1 tsk bakpulver
- 1 ägg
- 1 krm salt
- 1 krm chilipulver
- 4 dl pankoströbröd
- 1,5 l frityrolja
- 2 dl smetana
- 1 msk flytande honung
Gör så här
- Lägg cornichonsen på hushållspapper och torka av dem noga.
- Vispa ihop vetemjöl, mjölk, bakpulver, ägg, salt och chilipulver till en frityrsmet utan klumpar.
- Häll upp panko i en djup tallrik.
- Hetta upp oljan till 170 grader.
- Doppa cornichonsen i frityrsmeten. Vänd den sedan i panko och fritera tills gyllene. Låt droppa av på ett galler.
- Häll upp smetanan i en skål. Ringla över honung och dra med en sked så att det blir ett vackert mönster i dippen. Servera genast!
TIPS!