Grillad halloumi med potatissallad och fetaoströra

Grillad halloumi med potatissallad och fetaoströra
Foto: Köket.se

Grillad halloumi med potatissallad och fetaoströra

15 ingredienser

45 min

Grillad halloumi, krispig och fräsch potatissallad med en röra på fetaost och tomat – det är både enkelt och gott att grilla vegetariskt!

Felix Osötade Ketchup
FELIX osötad ketchup ny

Felix Osötade Ketchup

Utan tillsatt socker och sötningsmedel. Lite mindre söt men samma goda ketchupsmak som originalet.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 halloumiostar
  • olja

Potatissallad

  • 800 g delikatesspotatis
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 200 g körsbärstomater
  • 70 g rucolasallad
  • 1 kruka persilja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk citron, saften
  • 1 tsk flingsalt

Tomat- och fetaoströra

  • 150 g fetaost
  • 0,5 dl Felix tomatketchup osötad
  • 1 dl crème fraîche

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk och låt sedan svalna.
  2. Skär potatisen i halvor eller kvartar. Skiva zucchini, skiva rödlök och skär ner tomaterna. Hacka persiljan.
  3. Blanda potatis och alla grönsaker med rucola och persilja. Rör samman en vinägrett av pressad vitlök, olivolja, citronsaft och flingsalt. Ringla dressingen över salladen strax innan servering.
  4. Smula sönder fetaosten och blanda med ketchup och crème fraiche.
  5. Pensla halloumin med lite olja och lägg på grillen tills det fått fin färg.
  6. Servera tillsammans med potatissallad och fetaoströran.
TIPS!
Fler tips från Felix!
Behållbara maten avsnitt 3

Fler tips från Felix!

5 enkla klimatsmarta tips!

Läs mer