BBQ-kyckling med koreansk ketchupglaze

Foto: Köket.se
BBQ-kyckling med koreansk ketchupglaze
17 ingredienser
45 min
Grillad kyckling med en underbar glaze som dessutom funkar som dippsås. Smidigt och en riktig storfavorit bland både barn och vuxna! Servera med Felix Pommes Chateau och en syrlig, asiatisk gurksallad.
Ingredienser
Marinad & sås:
- 3 dl Felix ketchup
- 1 msk gochujang (ev lite mindre för en mildare smak)
- 1 klyfta vitlök, finriven
- 1 msk sesamolja
- 0,5 dl soja
Kyckling
- 600 g kycklinglårfilé
- sesamfrön
Asiatisk gurksallad
- 1 gurka
- 1 röd chilifrukt
- 1 kruka korianderblad
- 4 msk soja
- 2 msk risvinäger
- 2 tsk sesamolja
- 1 tsk honung
- sesamfrön
Till servering
- 1 förp Felix Pommes Chateau
- salladslök
Gör så här
- Blanda ihop ketchupglazen och dela upp den i två skålar. Använd hälften som marinad till kycklingen. Låt marinera i minst 30 minuter. Spara andra hälften som sås till kycklingen.
Asiatisk gurksallad:
- Hyvla gurkan på längden. Hacka chili och koriander. Blanda ihop alla ingredienser till gurksalladen.
Kyckling
- Grilla kycklingen. Strö över sesamfrön och strimlad salladslök.
Servering
- Servera med den koreanska ketchupsåsen och Felix Pommes Chateau.
TIPS!