BBQ-kyckling med koreansk ketchupglaze

Felix BBQ-kyckling med koreansk ketchupglaze
Foto: Köket.se

BBQ-kyckling med koreansk ketchupglaze

17 ingredienser

45 min

Grillad kyckling med en underbar glaze som dessutom funkar som dippsås. Smidigt och en riktig storfavorit bland både barn och vuxna! Servera med Felix Pommes Chateau och en syrlig, asiatisk gurksallad.

Felix Ketchup Original
Felix ketchup produkt

Felix Ketchup Original

Balanserad sötma från solmogna tomater - en klassiker du kan lita på!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Marinad & sås:

  • 3 dl Felix ketchup
  • 1 msk gochujang (ev lite mindre för en mildare smak)
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 dl soja

Kyckling

  • 600 g kycklinglårfilé
  • sesamfrön

Asiatisk gurksallad

  • 1 gurka
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 kruka korianderblad
  • 4 msk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk honung
  • sesamfrön

Till servering

  • 1 förp Felix Pommes Chateau
  • salladslök

Gör så här

  1. Blanda ihop ketchupglazen och dela upp den i två skålar. Använd hälften som marinad till kycklingen. Låt marinera i minst 30 minuter. Spara andra hälften som sås till kycklingen.

Asiatisk gurksallad:

  1. Hyvla gurkan på längden. Hacka chili och koriander. Blanda ihop alla ingredienser till gurksalladen.

Kyckling

  1. Grilla eller stek kycklingen. Strö över sesamfrön och strimlad salladslök.

Servering

  1. Servera med den koreanska ketchupsåsen och Felix Pommes Chateau.

Tips! Kycklingen funkar precis lika bra att steka i grillpanna.

TIPS!
Fler tips!
Felix Rostad potatissallad med sparris & parmesandressing

Fler tips!

Snabbt, enkelt och jättegott från Felix.

Läs mer