Frasig schnitzel med krämig potatissallad och örtsmör

Felix Frasig schnitzel med krämig potatissallad och örtsmör
Foto: Köket.se

Frasig schnitzel med krämig potatissallad och örtsmör

19 ingredienser

45 min

Den här krämiga potatissalladen är en riktig 10-poängare! Tillsammans med en frasigt stekt schnitzel och smakrikt örtsmör har du enkelt slängt ihop en riktig festmåltid.

Felix Frasiga Schnitzel
Felix Frasiga Schnitzel produkt

Felix Frasiga Schnitzel

Felix Frasiga Schnitzel är tillagad av couscous och barnsligt god, med frasig panering.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Felix Frasig Schnitzel

Potatissallad

  • 600 g färskpotatis
  • 150 g sockerärtor
  • 125 g rädisa
  • 2 schalottenlökar
  • 150 g lagrad ost, riven
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 tsk färsk pepparrot, riven
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 kruka persilja, till garnering

Örtsmör

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 kruka persilja
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök
  • salt

Gör så här

Potatissallad

  1. Skrubba och skölj potatisen. Koka mjuk i saltat vatten.
  2. Skär sockerärtor i tre delar, klyfta rädisorna och skiva schalottenlöken tunt. Dela potatisen.
  3. Blanda samman riven ost med crème fraiche, pepparrot och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda alla ingredienser till potatissalladen i en stor skål och garnera med hackad persilja.

Örtsmör

  1. Hacka örterna och blanda med smöret, en pressad vitlöksklyfta, dijonsenap och citronzest. Smaka av med salt.

Servering

  1. Tillaga schnitzlarna från fryst. Stek i olja på medelhög värme tills de fått fin stekyta på båda sidor och är genomstekta, ca 10-12 minuter.
  2. Servera med potatissalladen, örtsmöret och lite grönsallad om du önskar.
TIPS!
Tips från Felix!
Felix Potatisbullar i våffeljärnet med skagenröra

Tips från Felix!

12 snabba potatisrecept

Läs mer