I samarbete med FELIX

Lyxig korv och bröd med rostad lök, picklad lök och senapsmajonnäs

0 röster
30 m
4
Felix Lyxig korv och bröd med rostad lök, picklad lök och senapsmajonnäs
Foto: köket.se

Bjud på en riktigt lyxig korv med bröd till helglunch eller grillkväll. Osötad ketchup från Felix, senapsmajonnäs, picklad rödlök och rostad purjolök - mums!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 korvar
  • 8 korvbröd
  • Felix tomatketchup osötad

Picklad rödlök

  • 1 röd lök
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten

Rostad purjolök

  • 1 purjolök
  • olja
  • salt

Senapsmajonnäs

  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Picklad lök Skala och skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin. Blanda ättika, socker och vatten i en liten kastrull och låt koka upp. Rör om så allt socker löst sig och tillsätt sedan löken. Häll upp i en tättslutande burk och låt stå och dra fram till servering, men gärna någon timme.
  2. Rostad purjolök
    Sätt ugnen på 200 grader. Skiva purjolök och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med olja. Strö över salt och rosta i ugnen tills löken fått fin färg och börjar bli krispig, ca 10-15 minuter. Ha lite koll så att den inte bränns och rör om på plåten några gånger under tiden.
  3. Senapsmajonnäs
    Blanda senap och majonnäs.
  4. Servering
    Grilla eller stek korven och servera med korvbröd, ketchup, senapsmajonnäs, picklad lök och rostad lök. Toppa eventuellt med lite färsk persilja om du önskar.
Tips!
Felix hamburgare med tillbehör

Fler tips från Felix!

Här hittar du fler goda recept från Felix >>

10 april 2019

Laddar fler recept...