Krämig kokoscurry med grönsakerfelix-svg-logo

10 snabba vardagsrätter - gott, enkelt och klimatsmart

Att laga mat som är hållbar, och göra val i matbutiken som är bra för miljön, behöver inte vara så krångligt som man kanske tror. Självklart ska maten också smaka riktigt gott samt vara enkel och snabb att laga. Med Felix nya klimatsmarta produkter blir du en vardagshjälte i Köket! Här är 10 recept du måste prova!

Håll utkik för Felixs klimatstämpel när du handlar i din matbutik. Genom att redovisa produkters klimatavtryck vill Felix göra det lättare att välja klimatsmart mat.

Sponsrat innehåll

1. Snabb pasta och tomatsås med burrata

Snabb pasta och tomatsås med burrata
Den här rätten går hem hos hela familjen och går så otroligt snabbt att göra. Pricken över i:et är den krämiga burratan med lite olivolja över.. Mums!
Sponsrat innehåll

2. Krämig kokoscurry med grönsaker

Krämig kokoscurry med grönsaker
Så snabbt och enkelt att göra din egen curry. Curryn får magiska smaker av den krämiga kokosmjölken, rostad kokos, koriander och tunt skivad rödlök.
Sponsrat innehåll

3. Krämig tomatsoppa med grilled cheese

Tomatsoppa med grilled cheese
En snabb och supergod tomatsoppa som du serverar grilled cheese till - en värmande rätt att äta under hösten och vintern.
Sponsrat innehåll

4. Paj med ricotta och tomater

Paj med ricotta och tomat
Den här pajen blir extra god och krämig av ricottan! Enkelt att göra och passar perfekt till lunch dagen efter ifall det blir något över.
Sponsrat innehåll

5. Vegetarisk gulasch med gräddfil

Vegetarisk gulasch med gräddfil
Enkelt och värmande med vegetarisk gulasch - funkar alldeles utmärkt att förbereda i förväg. Tips! Häll gulaschen i en termos och ta med dig ut på utflykten.
Sponsrat innehåll

6. Paj med spenat, feta och soltorkade tomater

Paj med spenat, feta och soltorkade tomater
En vegetarisk paj med mycket smak från fetaosten och de soltorkade tomaterna. Uppskattas av hela familjen och funkar finfint till lunch dagen efter.
Sponsrat innehåll

7. Enkel fisk- och skaldjurssoppa med vitlöksaioli

Enkel fisk- och skaldjurssoppa med vitlöksaioli
Enkel och god middag som funkar lika bra till vardags som till fest!
Sponsrat innehåll

8. Vegetariska Delikatessbullar i gräddsås med pressad potatis

Vegobullar i gräddsås med pressad potatis
Små fina vegetariska Delikatessbullar som får puttra en stund i klassisk gräddig sås. Serveras med pressad potatis och med Felix rårörda lingon. En riktig vardagsklassiker som är lika god varje gång!
Sponsrat innehåll

9. Morotssoppa med krispiga grönkålschips

Morotssoppa med krispiga grönkålschips
Supersnabb och supergod morotssoppa med härlig smak av ingefära och lite chili. Serveras med krispiga grönkålschips, mums!