• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

10 snabba vardagsrätter - gott, enkelt och klimatsmart

Att laga mat som är hållbar, och göra val i matbutiken som är bra för miljön, behöver inte vara så krångligt som man kanske tror. Självklart ska maten också smaka riktigt gott samt vara enkel och snabb att laga. Här är 10 populära recept som gör dig till en riktig vardagshjälte där hemma!
Sponsrat innehåll

1. Barnens bästa vegolasagne

Mild och god lasagne som blir extra lättlagad med en krämig ostsås istället för bechamelsås. Den här vardagsräddaren kommer bli en favorit hos hela familjen!
Sponsrat innehåll

2. Vegetarisk tacopaj

Klassisk tacopaj med vegetarisk fyllning av rostad rotselleri och portabello. En riktig umamibomb som toppas med crème fraiche och riven ost.
Sponsrat innehåll

3. Italiensk tomatsoppa med mozzarella

En mustig tomatsoppa kan man variera i oändlighet efter tycke och smak. Håll den vegetarisk och fyll den med pasta och mozzarella.
Sponsrat innehåll

4. Bästa pizzan ever!

Alltså glöm alla andra pizzor! Den här är både superenkel och helt oväntat god!
Sponsrat innehåll

5. Godaste vegofärsbiffarna med krossad potatis

Vegetariska biffar med krossad potatis, persiljesallad, parmesankräm och chilisås. Lika gott till vardags som vegetarisk festmat.
Sponsrat innehåll

6. Gräddig dragongryta med halloumi

Gör en vegetarisk variant av vardagsfavoriten dragonkycklinggryta och byt ut kycklingen mot halloumi.
Sponsrat innehåll

7. Quesadillas med avokado, mozzarella och mangosås

Felix hummusquesadillas puffbild
Den här rätten är galet god! Perfekt som helglunch, mellanmål eller skär upp dem i bitar och servera som tilltugg på festen. Använd en färdig mangosås från Felix.
Sponsrat innehåll

8. Lättlagad indisk halloumigryta

En lättlagad vegetarisk indisk gryta med halloumi, zucchini, tomat och garam masala. Serveras som bäst med nykokt ris och varmt naanbröd.
Sponsrat innehåll

9. Snabbaste middagsmackan

Det är inte alltid man orkar laga mat... eller hinner! Då kan en rostad macka fylld med nyttiga godsaker vara ett snabbt och mättande alternativ.
Sponsrat innehåll

10. Mumsiga crêpes med ost och sötpotatis

Oj oj oj, så enkelt och så gott! Fyll pannkakor med FELIX färdig frysrätt "Sweet Potato lentil bowl"... och vips har du världens godaste och enklaste lunch eller middagsrätt!