Paj med spenat, feta och soltorkade tomater

Paj med spenat, feta och soltorkade tomater

3

5 steg att laga

10 ingredienser

45 min

En vegetarisk paj med mycket smak från fetaosten och de soltorkade tomaterna. Uppskattas av hela familjen och funkar finfint till lunch dagen efter.

läs mer
Felix spenat och fetaostpaj produkt

Felix tipsar!

Testa även FELIX Veggie paj med Spenat & Fetaost!

Läs mer

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 förp pajdeg
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • 150 g fetaost
  • 8 soltorkade tomater, hackade
  • 65 g babyspenat
  • 0,5 förp pinjenötter
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klä en pajform i degen och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 10-15 minuter.
  3. Vispa samman ägg och grädde och salta och peppra. Tillsätt den rivna osten.
  4. Lägg ut soltorkade tomater, spenat och smulad fetaost över pajskalet och häll sedan över stanningen. Strössla pinjenötter över pajen. Grädda i ugnen i 30-40 minuter, eller tills pajen är färdiggräddad.
  5. Servera med färsk basilika och gärna en sallad till.
TIPS!
Klimatstämpel felix

Bra val med Felix!

Genom att redovisa produkters klimatavtryck vill Felix göra det lättare att välja klimatsmart mat.