Felix - barnens vegetariska favoriter spettfelix-svg-logo

Barnens vegetariska favoriter - 5 tips!

Är det kinkigt vid middagsbordet när grönsakerna åker fram? Eller vill du helt enkelt bara laga mer vegetarisk mat som hela familjen gillar? Här är 5 tips på vegetariska rätter och roliga grönsaker som barnen kommer äta med glädje.

Alla barn kanske inte är förtjusta i grönsaker men alla barn är nyfikna , så gör det lekfullt vid middagsbordet. Testa att köpa vegetariska alternativ till klassiska rätter, skär grönsaker i roliga former och riv ner rotfrukter för roliga färger. Här kommer några tips på hur du gör vardagsmiddagen rolig och vegetarisk.

Färga raggmunkarna med rivna rödbetor

Byt ut en potatis eller två mot rödbetor nästa gång du planerar att steka pannkakor eller raggmunk till barnen.  Det är inte bara färgen som blir roligare utan rödbetorna ger även en söt och god smak.

Rosa raggmunk med rårörda lingon (2-4 st)

1 rödbeta, finriven
1 potatis, finriven
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl mjölk
salt

  1. Vispa samman rivna rödbetor, potatis, ägg, vetemjöl, mjölk och salt.
  2. Grädda raggmunkarna tillsammans med lite smör på medelvärme.
  3. Servera med Felix rårörda lingon, färskost och lite rivna morötter i olika färger.

Tips! Eller testa raggmunk med halloumi

Hamburgare med klös i


Byt ut hamburgaren mot vegetariska burgare gjorda på grönsaker, röda linser, råris och solroskärnor. Dekorera hamburgaren som en katt med morotsöron, ögon av rädisa och svarta oliver. Gör en nos av rädisa och  gräslök. Lekfullt, enkelt och roligt att äta!

Servera med barnets favoritsås, är det ketchup... eller kanske rent av en krämig dressing?

Fyllda tomater med halloumi hot pot

Gör en rolig och god variant av ugnsbakade tomater! Fyll med färdig halloumi hot pot från Felix - busenkelt och riktigt gott.

Här hittar du receptet >>

Roliga spett med vegobullar!

Blanda vegoköttbullar och grönsaker i olika former och trä på allt tillsammans på ett spett. Använd små pepparkaksformar eller utstickare så kan barnen hjälpa till att trycka ut symboler. Ett lekfullt och bra sätt att få barnen att delta i matlagningen. Har du tur kanske det slinker ner lite grönsaker under tiden ni gör spetten!

Barnens bästa vegolasagne!]

Ingenting går upp mot en god, klassisk lasagne. Och ingen kommer märka att denna variant är vegetarisk! Om barnen dessutom får den sedvanliga ketchupen - ja då brukar friden lägga sig över matbordet!

Till receptet

Vegetariska recept från FELIX

FELIX Vegobullar med morot och linser
Felix hummuspizza
Felix hummuswrap med grillad halloumi
Felix veggiesallad
ENKELT
FELIX Pasta med morotsbullar och tomatsås
Felix chipotle chiligryta
Felix aubergine med sötpotatishummus
Felix halloumi hot pot