• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Veggie chipotle chiligryta

Felix chipotle chiligryta
Foto: Felix
FELIX
FELIX

Veggie chipotle chiligryta

4 steg att laga

24 ingredienser

30-40 m

En god och smakrik chiligryta som du kan variera innehållet på i all oändlighet. Tillsätt ännu fler heta kryddor, kött för den som vill eller har du ingen tid att hålla på med grytor? - Köp någon av Felix färdiga grytor!


Ingredienser

4 portioner
  • 200 g krossade tomater
  • 150 g röda kidneybönor, kokta
  • 300 g svarta bönor
  • 0,75 dl tomatpuré
  • 3-4 potatisar, skalade och hackade i tärningar
  • 3-4 morötter, gul och orange, tärnade
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 gul lök, hackad
  • 3-4 champinjoner, hackade
  • 0,25 röd paprika, tärnad
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk kakaonibs
  • 0,5 tsk chipotlepasta
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 krm guajilloflakes
  • 1 krm paprikapulver, rökt
  • 1 krm chiliflakes
  • 0,5 krm malen spiskummin
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2-3 dl vatten
  • majsstärkelse

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en gryta. Tillsätt potatis, lök, svamp, paprika, morot, bönor och vitlök. Rör om. Späd med ca 2 dl vatten och låt koka några minuter.
  2. Häll på japansk soja, buljong, tomatpuré, kakonibs och krossad tomat samt alla kryddor.
  3. Låt koka ihop till en mustig chiligryta tills rotfrukterna är mjuka och smaka eventuellt av med mer kryddor. Red av grytan med maizena för önskad konsistens.
  4. Blanda i hackad persilja.
TIPS!