En klassisk matpaj med ost, bacon och broccoli - fast i vegetarisk tappning. Byt bara bacon mot en vegetarisk "fejkon". Matigt, lättlagat och gott för hela familjen.
Skär smöret i små tärningar och nyp ihop med mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en fin deg. Du kan göra det med händerna i en bunke eller med hjälp av en matberedare.
Tryck ut degen i en pajform (ca 25 cm i diameter). Nagga pajskalet med en gaffel och låt stå i kylen ca 20 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 10 minuter.
Höj värmen på ugnen till 200 grader när pajskalet förgräddats klart.
Skala och hacka löken fint. Stek den mjuk och glansig i smör i en stekpanna. Tillsätt broccolin och vegobacon och låt fräsa med löken i några minuter.
Vispa ihop en äggstanning av ägg, grädde, riven ost, cayennepeppar, paprikapulver, salt och nymalen svartpeppar.
Lägg löken, broccoli och vegobacon i pajskalet. Häll över äggstanningen.
Grädda pajen i ugnen ca 20-25 minuter, eller tills äggstanningen stelnat och pajen fått en fin färg.