Sticky nuggets med sweet chilisås

koket.se
Felix Sticky nuggets med sweet chilisås
Foto: Köket

Sticky nuggets med sweet chilisås

11 ingredienser

25 min

Frasiga nuggets stekta med en klassisk ”sticky sauce” - klibbigt, frasigt och magiskt gott! Serveras med mer stickysås, nykokt ris och färdig currysås med mango och persika.

Felix Krispiga Nuggets
Felix Krispiga Nuggets produkt

Felix Krispiga Nuggets

Tillagade av couscous, riktigt krispig panering och perfekt både som snacks och måltid.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Felix Krispiga Nuggets
  • 1,5 dl sweet chilisås
  • 0,5 dl Felix ketchup
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja

Servering

  • 4 port jasminris
  • Felix Mango/Persikasås
  • 2 salladslökar, fint skivade

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Blanda alla ingredienser till stickysåsen.
  3. Nuggets tillagas bäst från fryst. Stek i olja på medelhög värme tills de fått fin stekyta på båda sidor och är genomstekta, ca 13 minuter.
  4. När de är riktigt frasiga och fina häller du på stickysåsen. Häll inte på för mycket sås, de ska bara täckas av såsen, inte koka i den. Såsen som blir över hettas upp och hälls över vid servering.
  5. Servera med nykokt ris, Felix Mango/Persikasås och toppa med lite skivad salladslök. Klart!
TIPS!
Fler tips från Felix!
Felix Frasig schnitzel med krämig potatissallad och örtsmör

Fler tips från Felix!

10 snabba vardagsrätter - Gott, enkelt och klimatsmart!

Läs mer