Lättlagad vegetarisk bolognese

Foto: köket.se
Lättlagad vegetarisk bolognese
15 ingredienser
30 min
Spaghetti bolognese är en klassiker som vi aldrig tröttnar på. I det här enkla receptet använder du vegofärs, soltorkade tomater och osötad ketchup från Felix - det ger en rund och riktigt god smak!
Felix Osötade Ketchup

Felix Osötade Ketchup
Utan tillsatt socker och sötningsmedel. Lite mindre söt men samma goda ketchupsmak som originalet.
Läs mer
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 morot
- olja, till stekning
- 500 g vegofärs
- 100 g soltorkade tomater, strimlade
- 2 klyftor vitlök, pressade
- 2 dl rött vin
- 1 msk grönsaksfond (koncentrerad)
- 4 dl Felix tomatketchup osötad
- 2 kvistar färsk timjan
- salt
- peppar
Servering
- 4 port pasta
- 2 dl parmesanost, riven
- basilika
Gör så här
- Skala och hacka den gula löken. Skala och riv moroten.
- Fräs lök och morot mjukt i en stor gryta tillsammans med olja. Tillsätt vegofärsen, soltorkade tomater och vitlök och fräs ytterligare några minuter.
- Slå över rött vin och låt koka in. Tillsätt ketchup, fond och repad timjan och låt puttra medan du kokar pastan, ca 10-15 minuter.
- Tillsätt eventuellt lite vatten om såsen tjocknar för mycket. Smaka av med salt och peppar.
- Koka under tiden pastan enligt anvisningar på förpackningen.
- Servera med lite riven parmesan och färsk basilika om du önskar.
TIPS!