Lättlagad vegetarisk bolognese

13 röster
30 m
4
Felix Lättlagad vegetarisk bolognese
Foto: köket.se

FELIX osötade ketchup är gjord på solmogna tomater och innehåller varken tillsatt socker eller sötningsmedel.

FELIX osötad ketchup ny
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • olja, till stekning
  • 500 g vegofärs
  • 100 g soltorkade tomater, strimlade
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 2 dl rött vin
  • 1 msk grönsaksfond (koncentrerad)
  • 4 dl Felix tomatketchup osötad
  • 2 kvist färsk timjan
  • salt
  • peppar

Servering

  • 4 port pasta
  • 2 dl parmesanost, riven
  • basilika

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken. Skala och riv moroten.
  2. Fräs lök och morot mjukt i en stor gryta tillsammans med olja. Tillsätt vegofärsen, soltorkade tomater och vitlök och fräs ytterligare några minuter.
  3. Slå över rött vin och låt koka in. Tillsätt ketchup, fond och repad timjan och låt puttra medan du kokar pastan, ca 10-15 minuter.
  4. Tillsätt eventuellt lite vatten om såsen tjocknar för mycket. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka under tiden pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  6. Servera med lite riven parmesan och färsk basilika om du önskar.
10 april 2019