Lättlagad vegetarisk bolognese

Felix Lättlagad vegetarisk bolognese
Foto: köket.se

Lättlagad vegetarisk bolognese

14

6 steg att laga

15 ingredienser

30 m

Spaghetti bolognese är en klassiker som vi aldrig tröttnar på. I det här enkla receptet använder du vegofärs, soltorkade tomater och osötad ketchup från Felix  - det ger en rund och riktigt god smak! 

FELIX osötad ketchup ny

FELIX osötade ketchup är gjord på solmogna tomater och innehåller varken tillsatt socker eller sötningsmedel.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • olja, till stekning
  • 500 g vegofärs
  • 100 g soltorkade tomater, strimlade
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 2 dl rött vin
  • 1 msk grönsaksfond (koncentrerad)
  • 4 dl Felix tomatketchup osötad
  • 2 kvist färsk timjan
  • salt
  • peppar

Servering

  • 4 port pasta
  • 2 dl parmesanost, riven
  • basilika

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken. Skala och riv moroten.
  2. Fräs lök och morot mjukt i en stor gryta tillsammans med olja. Tillsätt vegofärsen, soltorkade tomater och vitlök och fräs ytterligare några minuter.
  3. Slå över rött vin och låt koka in. Tillsätt ketchup, fond och repad timjan och låt puttra medan du kokar pastan, ca 10-15 minuter.
  4. Tillsätt eventuellt lite vatten om såsen tjocknar för mycket. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka under tiden pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  6. Servera med lite riven parmesan och färsk basilika om du önskar.