I samarbete med FELIX

Lättlagad vegetarisk bolognese

2 röster
30 m
4
Felix Lättlagad vegetarisk bolognese
Foto: köket.se

Spaghetti bolognese är en klassiker som vi aldrig tröttnar på. I det här enkla receptet använder du vegofärs, soltorkade tomater och osötad ketchup från Felix  - det ger en rund och riktigt god smak! 

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • olja, till stekning
  • 500 g vegofärs
  • 100 g soltorkade tomater, strimlade
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 dl rött vin
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 4 dl Felix ketchup osötad
  • 2 kvistar timjan
  • salt
  • peppar

Servering

  • 4 port pasta
  • 2 dl parmesan, riven
  • basilika
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken. Skala och riv moroten.
  2. Fräs lök och morot mjukt i en stor gryta tillsammans med olja. Tillsätt vegofärsen, soltorkade tomater och vitlök och fräs ytterligare några minuter.
  3. Slå över rött vin och låt koka in. Tillsätt ketchup, fond och repad timjan och låt puttra medan du kokar pastan, ca 10-15 minuter.
  4. Tillsätt eventuellt lite vatten om såsen tjocknar för mycket. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka under tiden pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  6. Servera med lite riven parmesan och färsk basilika om du önskar.
10 april 2019

Laddar fler recept...