Krispiga nuggets med kålsallad och sweet chili majo

Felix Krispiga nuggets med kålsallad och sweet chili majo
Foto: Köket.se

Krispiga nuggets med kålsallad och sweet chili majo

10 ingredienser

40 min

Enkelt och gott som hela familjen gillar! Krispiga vegonuggets, pommes, asiatisk kålsallad och majonnäs med sweet chilisås som dipp.

Felix Krispiga Nuggets
Felix Krispiga Nuggets produkt

Felix Krispiga Nuggets

Tillagade av couscous, riktigt krispig panering och perfekt både som snacks och måltid.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Felix Krispiga Nuggets
  • 1 förp Felix ekologiska Gårdspommes

Krispig kålsallad

  • 0,5 spetskål
  • 2 tsk sesamolja
  • 0,5 limefrukt, saften
  • salt
  • sesamfrön
  • 1 kruka färsk koriander

Sweet chili-dipp

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl sweet chilisås

Gör så här

  1. Ekologiska gårdspommes blir bäst om du lagar från djupfryst. Sätt ugnen på 220 grader över och undervärme. Häll upp på en plåt och tillaga i ugnen i ca 25 minuter. Salta.
  2. Strimla kålen fint, gärna på mandolin. Blanda samman kålen med sesamolja och saften från limen. Smaka av med salt. Toppa salladen med sesamfrön och koriander.
  3. Blanda majonnäs och sweet chilisås.
  4. Nuggets tillagas från fryst. Stek i olja på medelhög värme tills de fått fin stekyta på båda sidor och är genomstekta, ca 13 minuter.
  5. Servera allt tillsammans.
TIPS!
Fler tips!
Felix Schnitzel med vitlökspommes och gruyerekräm

Fler tips!

Här hittar du fler tips och inspirerande recept från Felix!

Läs mer