Halloumiraggmunk med bacon, smörstekta kantareller och rårörda lingon

Foto: Köket
Halloumiraggmunk med bacon, smörstekta kantareller och rårörda lingon
11 ingredienser
Raggmunk med extra allt - halloumi, bacon, rårörda lingon och smörstekta kantareller. Byt ut lite av potatisen mot riven halloumi i smeten - det blir fantastiskt gott!
Ingredienser
Raggmunkar
- 600 g potatis
- 1 halloumiost
- 1 ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 1 tsk salt
- smör, till stekning
Servering
- ca 400 g kantareller
- smör, till stekning
- 2 förp bacon
- Felix rårörda lingon
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa samman ägg, mjöl, mjölk och salt i en bunke.
- Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i bunken (då hinner den inte mörkna). Riv sedan ner halloumiosten.
- Hetta upp en stekpanna med smör och stek raggmunkarna genomstekta och tills de fått en fin färg.
- Stek under tiden kantarellerna i en annan panna och stek baconet i ugnen. Börja med att steka svampen i torr panna, tills den vattnats ur. Lägg sedan i en klick smör och stek tills ge fått en fin yta. Krydda med lite salt.
- Lägg ut bacon på en plåt med bakplåtspapper och stek i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
- Servera raggmunkarna med kantarellerna, bacon och Felix rårörda lingon.
TIPS!