Vegofärsbiffar och chilisås, krossad potatis och parmesankräm

Foto: Köket.se
Vegofärsbiffar och chilisås, krossad potatis och parmesankräm
19 ingredienser
35 m
Vegetariska biffar med krossad potatis, persiljesallad, parmesankräm och chilisås. Lika gott till vardags som vegetarisk festmat.
Tips! Det går bra att göra receptet med vanlig vegofärs, med tillsätt då ett ägg så färsen håller ihop.
Ingredienser
Krossad potatis
- 8-12 potatisar, kokt
- olja
- salt
- peppar
Biffar
- 600 g vegofärs (formbar)
- 1 dl Felix chilisås osötad
- 1 rödlök, hackad
- salt
- peppar
- 1 tsk vitlökspulver
Parmesankräm
- 1 dl crème fraîche
- 1 dl parmesanost, riven
- peppar
Persiljesallad
- 100 g persilja
- 1 gurka
- 2 salladslökar
- 1 msk olivolja
- 1 tsk äppelcidervinäger
Servering
- Felix chilisås osötad
Gör så här
Krossad potatis
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg den kokta potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till potatisen med en sked så att den krossas. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta potatisen i ugnen i ca 15 minuter.
Vegobiffar
- Blanda vegofärs med chilisås, hackad rödlök, salt, peppar och vitlökspulver. Forma till biffar och stek i en panna tillsammans med smör eller olja tills biffarna fått fin färg.
Parmesankräm
- Blanda crème fraiche med riven parmesan till en kräm. Smaka av med peppar.
Sallad
- Hacka persiljan och skär gurkan i tärningar. Skiva salladslöken fint. Blanda allting och ringla över olja och lite äppelcidervinäger.
TIPS!