Vegofärsbiffar och chilisås, krossad potatis och parmesankräm

Vegofärsbiffar och chilisås, krossad potatis och parmesankräm
Foto: Köket.se

Vegofärsbiffar och chilisås, krossad potatis och parmesankräm

19 ingredienser

35 m

Vegetariska biffar med krossad potatis, persiljesallad, parmesankräm och chilisås. Lika gott till vardags som vegetarisk festmat.​

Tips! Det går bra att göra receptet med vanlig vegofärs, med tillsätt då ett ägg så färsen håller ihop.

Ingredienser

portioner

Krossad potatis

  • 8-12 potatisar, kokt
  • olja
  • salt
  • peppar

Biffar

  • 600 g vegofärs (formbar)
  • 1 dl Felix chilisås osötad
  • 1 rödlök, hackad
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk vitlökspulver

Parmesankräm

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl parmesanost, riven
  • peppar

Persiljesallad

  • 100 g persilja
  • 1 gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger

Servering

  • Felix chilisås osötad

Gör så här

Krossad potatis

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg den kokta potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till potatisen med en sked så att den krossas. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta potatisen i ugnen i ca 15 minuter.

Vegobiffar

  1. Blanda vegofärs med chilisås, hackad rödlök, salt, peppar och vitlökspulver. Forma till biffar och stek i en panna tillsammans med smör eller olja tills biffarna fått fin färg.

Parmesankräm

  1. Blanda crème fraiche med riven parmesan till en kräm. Smaka av med peppar.

Sallad

  1. Hacka persiljan och skär gurkan i tärningar. Skiva salladslöken fint. Blanda allting och ringla över olja och lite äppelcidervinäger.
TIPS!