I samarbete med FELIX

Vegofärsbiffar och chilisås, krossad potatis och parmesankräm

9 röster
35 m
4
Vegofärsbiffar och chilisås, krossad potatis och parmesankräm
Foto: Köket.se

Vegetariska biffar med krossad potatis, persiljesallad, parmesankräm och chilisås. Lika gott till vardags som vegetarisk festmat.

Tips! Det går bra att göra receptet med vanlig vegofärs, med tillsätt då ett ägg så färsen håller ihop.


Visa mer
35 m
4
4 portioner

Du behöver

Krossad potatis

  • 8-12 potatisar, kokt
  • olja
  • salt
  • peppar

Biffar

  • 600 g vegofärs, formbar
  • 1 dl Felix chilisås osötad
  • 1 rödlök, hackad
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk vitlökspulver

Parmesankräm

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl parmesanost, riven
  • peppar

Persiljesallad

  • 100 g persilja
  • 1 gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger

Servering

  • Felix chilisås osötad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Krossad potatis
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg den kokta potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till potatisen med en sked så att den krossas. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta potatisen i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Vegobiffar
    Blanda vegofärs med chilisås, hackad rödlök, salt, peppar och vitlökspulver. Forma till biffar och stek i en panna tillsammans med smör eller olja tills biffarna fått fin färg.
  4. Parmesankräm
    Blanda crème fraiche med riven parmesan till en kräm. Smaka av med peppar.
  5. Sallad
    Hacka persiljan och skär gurkan i tärningar. Skiva salladslöken fint. Blanda allting och ringla över olja och lite äppelcidervinäger.
Tips!
Felix Morotsbullar i teriyakisås med nudlar och pak choi
27 maj 2019

Laddar fler recept...