I samarbete med FELIX

Vegoburgare med parmesanrostad gårdspommes

30 m.
4
Felix Vegoburgare med parmesanrostad gårdspommes
Foto: koket.se

Oj, oj, oj - får det vara så här gott? En vegoburgare med sallad, avokado, mango, skott och groddar serverat mer parmesanrostad Gårdspommes. 
Gör egen burgare eller köp Felix färdiga grönsaksburgare med morötter linser, råris och solroskärnor i.

17 maj 2017
30 m.
4

Du behöver

  • 4 hamburgarbröd/ rågfrallor
  • 2 avokado, mogna
  • 1 knippe ärtskott
  • 1 mango
  • 1 knippe alfalfagroddar
  • 4 salladsblad

Morotsbiffar:

  • 6 st morötter
  • 1 gul lök
  • 2 st ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 3-4 msk skorpmjöl
  • salt och peppar
  • lite rödbetssaft
  • olja tills tekning

Gårdspommes

  • 1 påse Gårdspommes
  • 1-2 dl parmesan, riven
  • salt och peppar
  • olja

Gör så här

  1. Häll ut Felix KRAV-märkta Gårdspommes på en plåt. Ringla lite olja, salta och peppra och strö parmesan över. In i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter. Rör om på plåten efter halvtid.
  2. Finhacka löken och riv morötterna.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till morotsburgaren (men vänta med rödbetspadet för att se hur mycket vätska du behöver tillföra). Forma burgarna som bollar och tryck gärna ut dem i en hamburgerpress.
  4. Stek burgarna i olja, och har inte rödbetsspadet gått åt, så droppa lite i oljan så får burgarna en fin lilaröd färg.
  5. Montera din burgare med mosad avokado, hackad mango, ärtskott och alfalfagroddar. Ta ut gårdspommesen ur ugnen och strö ytterligare lite parmesan över. Servera!

Goda recept från Felix

Fler tips och recept från Felix >>>

FELIX Snabba middagsmackan NY
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från FELIX

Visa alla recept från FELIX