Vegoburgare med parmesanrostad gårdspommes

Felix Vegoburgare med parmesanrostad gårdspommes
Foto: koket.se

Vegoburgare med parmesanrostad gårdspommes

4

5 steg att laga

19 ingredienser

30 m.

Oj, oj, oj - får det vara så här gott? En vegoburgare med sallad, avokado, mango, skott och groddar serverat mer parmesanrostad Gårdspommes. 

Tips! Servera gärna Felix Hamburgergurka till burgarna.


läs mer
Felix gårdspommes produkt ny

Felix tipsar!

Felix Ekologiska Gårdspommes är gjorda på 100% svensk potatis - extra goda och krispiga när de tillagats med skalet på.

Läs mer

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 avokado
  • 100 g ärtskott
  • 1 mango
  • 100 g alfaalfagroddar

Morotsbiffar

  • 6 morot
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 3-4 msk skorpmjöl
  • salt
  • peppar
  • 1 msk inlagda rödbetor, bara saften
  • olja, till stekning

Gårdspommes

  • 1 förp Felix ekologiska Gårdspommes
  • 1-2 dl parmesanost, riven
  • salt
  • peppar
  • olja

Gör så här

  1. Häll ut Felix KRAV-märkta Gårdspommes på en plåt. Ringla lite olja, salta och peppra och strö parmesan över. In i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter. Rör om på plåten efter halvtid.
  2. Finhacka löken och riv morötterna.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till morotsburgaren (men vänta med rödbetspadet för att se hur mycket vätska du behöver tillföra). Forma burgarna som bollar och tryck gärna ut dem i en hamburgerpress.
  4. Stek burgarna i olja, och har inte rödbetsspadet gått åt, så droppa lite i oljan så får burgarna en fin lilaröd färg.
  5. Montera din burgare med mosad avokado, hackad mango, ärtskott och alfalfagroddar. Ta ut gårdspommesen ur ugnen och strö ytterligare lite parmesan över. Servera!
TIPS!
Felix hamburgergurka produktbild ny

Gott tips från Felix!

Servera gärna Felix Hamburgergurka till dina burgare.