Vegoburgare med parmesanrostad gårdspommes

4 röster
30 m.
4
Felix Vegoburgare med parmesanrostad gårdspommes
Foto: koket.se
Sponsrat innehåll:

Felix Ekologiska Gårdspommes är gjorda på 100% svensk potatis. Det blir extra gott och krispigt när de tillagats med skalet på.

Felix gårdspommes produkt ny

Oj, oj, oj - får det vara så här gott? En vegoburgare med sallad, avokado, mango, skott och groddar serverat mer parmesanrostad Gårdspommes. 

Tips! Servera gärna Felix Hamburgergurka till burgarna.


30 m.
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 hamburgerbröd
  • 2 avokador
  • 100 g ärtskott
  • 1 mango
  • 100 g alfaalfagroddar
  • 4

Morotsbiffar

  • 6 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 3-4 msk skorpmjöl
  • salt
  • peppar
  • 1 msk inlagda rödbetor, bara saften
  • olja, till stekning

Gårdspommes

  • 1 förp Felix ekologiska Gårdspommes
  • 1-2 dl parmesanost, riven
  • salt
  • peppar
  • olja

Gör så här

  1. Häll ut Felix KRAV-märkta Gårdspommes på en plåt. Ringla lite olja, salta och peppra och strö parmesan över. In i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter. Rör om på plåten efter halvtid.
  2. Finhacka löken och riv morötterna.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till morotsburgaren (men vänta med rödbetspadet för att se hur mycket vätska du behöver tillföra). Forma burgarna som bollar och tryck gärna ut dem i en hamburgerpress.
  4. Stek burgarna i olja, och har inte rödbetsspadet gått åt, så droppa lite i oljan så får burgarna en fin lilaröd färg.
  5. Montera din burgare med mosad avokado, hackad mango, ärtskott och alfalfagroddar. Ta ut gårdspommesen ur ugnen och strö ytterligare lite parmesan över. Servera!
Tips!
Felix hamburgergurka produktbild ny

Gott tips från Felix!

Servera gärna Felix Hamburgergurka till dina burgare.

17 maj 2017