Lättlagad indisk halloumigryta

104 röster
25 m
4
Lättlagad indisk halloumigryta
Foto: Köket.se
25 m
4
4 portioner

Du behöver

Halloumigryta

  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 25 g smör, till stekning
  • 125 g körsbärstomater
  • 0,5 zucchini
  • 2 tsk hel kummin
  • 1 msk garam masala
  • 2 dl Felix ketchup osötad
  • 4 dl matgrädde
  • 70 g spenat
  • 2 halloumiostar
  • olja, till stekning
  • salt

Servering

  • 4 port ris, kokt
  • 2 dl cashewnötter, rostade
  • 2 naanbröd

Gör så här

  1. Skala och hacka gul lök. Skala och skiva vitlöken. Fräs löken försiktigt i smör i en kastrull tills det mjuknat.
  2. Halvera tomaterna och skär zucchinin i halvmånar. Tillsätt tomater, zucchini och kryddorna i kastrullen och fräs ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt ketchup och matgrädde och låt koka ihop.
  4. Tärna under tiden halloumin och stek i lite olja i en stekpanna tills osten fått en fin yta.
  5. Rör ner den stekta halloumin och spenat i grytan och rör om tills spenaten mjuknat. Dra av från värmen och smaka av med salt.
  6. Servera med ris och naan. Toppa med lite rostade cashewnötter.
Tips!
Felix Gräddig dragongryta med halloumi
6 maj 2019