• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Lättlagad indisk halloumigryta

Lättlagad indisk halloumigryta
Foto: Köket.se

Lättlagad indisk halloumigryta

6 steg att laga

16 ingredienser

25 m

En lättlagad vegetarisk indisk gryta med halloumi, zucchini, tomat och garam malsala. Serveras som bäst med nykokt ris och varmt naanbröd.


FELIX osötad ketchup ny

FELIX osötade ketchup är gjord på solmogna tomater och innehåller varken tillsatt socker eller sötningsmedel.

Ingredienser

portioner4 portioner

Halloumigryta

  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 25 g smör, till stekning
  • 125 g körsbärstomater
  • 0,5 zucchini
  • 2 tsk hel kummin
  • 1 msk garam masala
  • 2 dl Felix tomatketchup osötad
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 70 g spenat
  • 2 halloumiostar
  • olja, till stekning
  • salt

Servering

  • 4 port ris, kokt
  • 2 dl cashewnötter, rostade
  • 2 naanbröd

Gör så här

  1. Skala och hacka gul lök. Skala och skiva vitlöken. Fräs löken försiktigt i smör i en kastrull tills det mjuknat.
  2. Halvera tomaterna och skär zucchinin i halvmånar. Tillsätt tomater, zucchini och kryddorna i kastrullen och fräs ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt ketchup och matgrädde och låt koka ihop.
  4. Tärna under tiden halloumin och stek i lite olja i en stekpanna tills osten fått en fin yta.
  5. Rör ner den stekta halloumin och spenat i grytan och rör om tills spenaten mjuknat. Dra av från värmen och smaka av med salt.
  6. Servera med ris och naan. Toppa med lite rostade cashewnötter.
TIPS!