Lättlagad indisk halloumigryta

Lättlagad indisk halloumigryta
Foto: Köket.se

Lättlagad indisk halloumigryta

16 ingredienser

25 m

En lättlagad vegetarisk indisk gryta med halloumi, zucchini, tomat och garam malsala. Serveras som bäst med nykokt ris och varmt naanbröd.

Ingredienser

portioner

Halloumigryta

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 25 g smör, till stekning
  • 125 g körsbärstomater
  • 0,5 zucchini
  • 2 tsk hel kummin
  • 1 msk garam masala
  • 2 dl Felix tomatketchup osötad
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 70 g spenat
  • 2 halloumiostar
  • olja, till stekning
  • salt

Servering

  • 4 port ris, kokt
  • 2 dl cashewnötter, rostade
  • 2 naanbröd

Gör så här

  1. Skala och hacka gul lök. Skala och skiva vitlöken. Fräs löken försiktigt i smör i en kastrull tills det mjuknat.
  2. Halvera tomaterna och skär zucchinin i halvmånar. Tillsätt tomater, zucchini och kryddorna i kastrullen och fräs ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt ketchup och matgrädde och låt koka ihop.
  4. Tärna under tiden halloumin och stek i lite olja i en stekpanna tills osten fått en fin yta.
  5. Rör ner den stekta halloumin och spenat i grytan och rör om tills spenaten mjuknat. Dra av från värmen och smaka av med salt.
  6. Servera med ris och naan. Toppa med lite rostade cashewnötter.
TIPS!