Lättlagad indisk halloumigryta

Foto: Köket.se
Lättlagad indisk halloumigryta
16 ingredienser
25 m
En lättlagad vegetarisk indisk gryta med halloumi, zucchini, tomat och garam malsala. Serveras som bäst med nykokt ris och varmt naanbröd.
Ingredienser
Halloumigryta
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 25 g smör, till stekning
- 125 g körsbärstomater
- 0,5 zucchini
- 2 tsk hel kummin
- 1 msk garam masala
- 2 dl Felix tomatketchup osötad
- 4 dl matlagningsgrädde
- 70 g spenat
- 2 halloumiostar
- olja, till stekning
- salt
Servering
- 4 port ris, kokt
- 2 dl cashewnötter, rostade
- 2 naanbröd
Gör så här
- Skala och hacka gul lök. Skala och skiva vitlöken. Fräs löken försiktigt i smör i en kastrull tills det mjuknat.
- Halvera tomaterna och skär zucchinin i halvmånar. Tillsätt tomater, zucchini och kryddorna i kastrullen och fräs ytterligare någon minut.
- Tillsätt ketchup och matgrädde och låt koka ihop.
- Tärna under tiden halloumin och stek i lite olja i en stekpanna tills osten fått en fin yta.
- Rör ner den stekta halloumin och spenat i grytan och rör om tills spenaten mjuknat. Dra av från värmen och smaka av med salt.
- Servera med ris och naan. Toppa med lite rostade cashewnötter.
TIPS!