Vegetariska Delikatessbullar i gräddsås med pressad potatis

Vegetariska Delikatessbullar i gräddsås med pressad potatis

2

3 steg att laga

12 ingredienser

30 min

Små fina vegetariska Delikatessbullar som får puttra en stund i klassisk gräddig sås. Serveras med pressad potatis och med Felix rårörda lingon. En riktig vardagsklassiker som är lika god varje gång!

läs mer
Vegobullar felix produkt

Felix tipsar!

Prova Felix vegetariska Delikatessbullar till middag.

Läs mer

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g mjölig potatis
  • 1 msk smör
  • salt
  • 1 förp Felix vegetariska Delikatessbullar
  • smör, till stekning
  • 3 dl grädde
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • 2 tsk kinesisk soja
  • peppar

Servering

  • persilja
  • Felix rårörda lingon
  • Felix Skivad Saltgurka

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Pressa potatisen tillsammans med en klick smör ner i en skål. Krydda med salt.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite smör och häll ner Felix vegetariska Delikatessbullar. Slå över grädde, kalvfond och kinesisk soja över vegobullarna. Rör om och låt puttra ihop i några minuter. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt.
  3. Servera med den pressade potatisen, hackad persilja, rårörda lingon och eventuellt skivad saltgurka.
TIPS!
Klimatstämpel felix

Bra val med Felix!

Genom att redovisa produkters klimatavtryck vill Felix göra det lättare att välja klimatsmart mat.