Vegetariska Delikatessbullar i gräddsås med pressad potatis

Vegetariska Delikatessbullar i gräddsås med pressad potatis

12 ingredienser

30 min

Små fina vegetariska Delikatessbullar som får puttra en stund i klassisk gräddig sås. Serveras med pressad potatis och med Felix rårörda lingon. En riktig vardagsklassiker som är lika god varje gång!

Annons från Matspar
Annons
Matspar promoruta NY

Annons från Matspar

På matspar.se kan du prisjämföra receptets totalpris och enkelt klicka hem samtliga ingredienser.

Läs mer

Felix vegetariska Delikatessbullar
Felix vegetariska delikatessbullar

Felix vegetariska Delikatessbullar

Med lika god smak som originalet men med 80% lägre klimatavtryck!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 600 g mjölig potatis
  • 1 msk smör
  • salt
  • 1 förp Felix vegetariska Delikatessbullar
  • smör, till stekning
  • 3 dl grädde
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • 2 tsk kinesisk soja
  • peppar

Servering

  • persilja
  • Felix rårörda lingon
  • Felix Skivad Saltgurka

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Pressa potatisen tillsammans med en klick smör ner i en skål. Krydda med salt.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite smör och häll ner Felix vegetariska Delikatessbullar. Slå över grädde, kalvfond och kinesisk soja över vegobullarna. Rör om och låt puttra ihop i några minuter. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt.
  3. Servera med den pressade potatisen, hackad persilja, rårörda lingon och eventuellt skivad saltgurka.
TIPS!
Fler tips!
Felix Enkel indisk linsgryta med paneer

Fler tips!

Här hittar du fler vegetariska vardagsrätter från Felix!

Läs mer