Enkel indisk linsgryta med paneer

Felix Enkel indisk linsgryta med paneer
Foto: Köket.se

Enkel indisk linsgryta med paneer

21 ingredienser

45 min

Här är en riktigt god vegetarisk vardagsrätt med massor av smak. Avnjut grytan tillsammans med nykokt ris och naanbröd.

Felix Indisk Palak Bowl
Felix indisk palak bowl produkt

Felix Indisk Palak Bowl

En mustig och krämig linsgryta smaksatt med garam masala, toppad med krämig färskost och spenat.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 morot, tärnad
  • olja, till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk garam masala
  • 1,5 tsk chilipulver
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 dl linser, sköljda
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 100 g färsk spenat
  • 1 förp paneer
  • salt
  • peppar

Servering

  • 4 port jasminris, kokt
  • 2-4 naanbröd
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Fräs vitlök, lök och morot i olivolja i en gryta. Tillsätt tomatpurée, garam masala, chilipulver och gurkmeja och fräs i ytterligare någon minut.
  2. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, vatten, kokosmjölk och låt koka ihop i ett par minuter. Tillsätt linserna och tomaterna och låt koka i ca 15 minuter, eller tills linserna är färdigkokta. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tärna osten och stek den i olja på medelhög värme. Tillsätt paneer och spenat till grytan.
  4. Servera grytan med ris, färsk koriander och naanbröd.
TIPS!
Fler tips!
Felix Familjens vegofärspaj med röd pesto

Fler tips!

Här hittar du fler goda vegetariska vardagsrätter!

Läs mer