• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pasta med morotsbullar och tomatsås

FELIX Pasta med morotsbullar och tomatsås
Foto: köket.se
FELIX
FELIX

Pasta med morotsbullar och tomatsås

3 steg att laga

12 ingredienser

25 m

En vegetariskt variant av den italienska klassikern köttbullar med pasta och tomatsås! Servera pastan med en smakrik tomatsås och vegetariska morotsbullar från Felix. Snabb och enkel vardagsmiddag!
Vill du göra egna vegobullar? Prova detta goda recept!

Ingredienser

4 portioner
  • 4 port pasta
  • 1 förp Felix morotsbullar
  • olja, till stekning

Tomatsås

  • 2 schalottenlökar
  • 1-2 klyfta vitlök
  • olja, till stekning
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk torkad oregano
  • strösocker (en nypa)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Finhacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja tills löken är blank. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré och låt koka upp. Smaka av såsen med oregano, socker, salt och peppar. Låta sjuda i några minuter.
  3. Stek morotsbollarna i lite olja tills de får en fin yta. Servera med pastan och tomatsåsen.
Tips!
Grillad vegoburgare med avokadosalsa