Pasta med vegobullar och tomatsås

FELIX Pasta med morotsbullar och tomatsås
Foto: köket.se

Pasta med vegobullar och tomatsås

12 ingredienser

25 m

En vegetariskt variant av den italienska klassikern köttbullar med pasta och tomatsås! Servera pastan med en smakrik tomatsås och vegetariska Delikatessbullar från Felix. Snabb och enkel vardagsmiddag!

Felix vegetariska Delikatessbullar
Vegobullar felix produkt

Felix vegetariska Delikatessbullar

Lika goda som originalet, snällare mot klimatet!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 port pasta
  • 1 förp Felix vegetariska Delikatessbullar
  • olja, till stekning

Tomatsås

  • 2 schalottenlökar
  • 1-2 klyftor vitlök
  • olja, till stekning
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk torkad oregano
  • strösocker (en nypa)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Finhacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja tills löken är blank. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré och låt koka upp. Smaka av såsen med oregano, socker, salt och peppar. Låta sjuda i några minuter.
  3. Stek vegobullarna i lite olja tills de får en fin yta. Servera med pastan och tomatsåsen.
TIPS!
Tips från Felix
Felix Quinoasallad med hummus och rostade pumpakärnor

Tips från Felix

Vegetarisk vardagsmiddag - 9 bra basvaror att ha hemma

Läs mer