Paj med ricotta och tomater
Paj med ricotta och tomater
10 ingredienser
45 min
Den här pajen blir extra god och krämig av ricottan! Enkelt att göra och passar perfekt till lunch dagen efter ifall det blir något över.
Ingredienser
- 1 förp pajdeg
- 4 ägg
- 2 dl grädde
- 2 dl riven ost
- 1 förp ricotta
- 8 soltorkade tomater, hackade
- tomat, skivade (olika färger och storlekar)
- salt
- peppar
- färsk basilika
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klä en pajform i degen och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 10-15 minuter.
- Vispa samman ägg och grädde och salta och peppra. Tillsätt osten och ricottan och blanda väl.
- Lägg ut soltorkade tomater över pajskalet och häll sedan över stanningen. Dekorera pajen med tomatskivorna och grädda i ugnen i 30-40 minuter, eller tills pajen är färdiggräddad.
- Servera med färsk basilika och gärna en sallad till.
TIPS!